Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A nappalit szeretném kifesteni...

A nappalit szeretném kifesteni, de sajnos nincs pénzem festőre. Olvastam ezekről a festékszórókról. Ti melyiket ajánlanátok? Esetleg árat, tapasztalatokat tudtok Írni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 7. 19:38
1 2
 11/20 anonim válasza:
egyébként meg nem fogok veled vitatkozni ezen, maradjunk annyiban, hogy te a saját faladra gondolkodás nélkül rákennél akármit, Én viszont inkább meggondolom, hogy mit javasolnak a szakemberek és mit nem. És ezt ajánlom a kérdést feltevő személynek is!
2011. jan. 8. 15:21
 12/20 anonim ***** válasza:
:)briliáns érvrendszer, lenyűgöző érvek:)hülye aki nem hisz neked:)
2011. jan. 8. 15:31
 13/20 anonim ***** válasza:
Meszelt falamat minden probléma nélkül festettem diszperzióssal. A lényeg, hogy a csiszolás után portalanítani,ezt követően mélyalapozóval kell eső körben végigkenni (lehet a teddyvel), utána jó minőségű diszperziós, hígítás nélkül, egy réteg.A nappalimat is én csináltam, meg lehet nézni.(50 m2).
2011. jan. 8. 15:39
 14/20 anonim ***** válasza:

15:39 voltam

Teddyhengert teleszkópos nyéllel és ecsetet bárhol tudsz venni, ahol festéket árulnak. Ne drágát és ne a legolcsóbbat vedd, ha a festéket több alkotóból adják és neked kell keverni, akkor egy akkora vödröt, amibe egyszerre belefér a bármennyi színalkotó és a lehúzórács is belefér. Ne félj a keveréstől, egy fakanállal el lehet intézni.

Az eszközök kijönnek 7 ezerből, a festék amilyent enged a pénztárcád. Amire az van írva, hogy egy rétegben takar, az úgy is van.Jobban megéri, mint kétszer végigfesteni. Az egy rétegest hígítani nem szabad, azt is írják.

A mélyalapozó nem kikerülhető, ha a foltosodást el akarod kerülni.5 literesben olcsóbb.

Kell venned közepes smirglit, több lapot. Nem kell hozzá semmi extra felfogató, egy vastag deszkadarabra ráhajtod, ez ingyen van.

Ne hagyd magad rábeszélni mindenféle nyélbenfestékre, meg ilyen marhaságokra.

Ha kell gödröt és lyukat kitölteni, akkor glettanyagot vegyél, egyszerre ne sokat, 2 kilóval elindulsz. Ebből vedd meg a kész kenhetőt.

Most más nem jut az eszembe, ha kérdésed van, írj privátot.

60N

2011. jan. 8. 15:59
 15/20 anonim ***** válasza:

Ennyi nyavajgást....!

Albérletben lakom,kérdezem a főbérlőt: Más színt akarok,festhetek? OKÉ.

Külvárosi festékbolt/ott olcsóbb,alkudtam,nem kértem számlát/

Egy vödör 12l-s diszperziós festék,Héra egész jó,1rács,1 30cm-s és 1 10 cm-s teddy nyéllel,egy 8-10 cm-s ecset,egy színező.

Lomkamrából egy szék,a tulajtól egy 16 l-s vödör,egy 5-ös létra.

A szoba 5x3-as

Ja és 1 takarófólia.A nagyobb vödörből festettünk.

A mennyezetet 1x hengereltük--fehérre.A csillárra szemeteszsákot húztunk addig.

A többi festékbe beletettük a színező kb felét-mi egy olcsóbbat vettünk,ami nem olyan erős.

egyikünk ecsettel és kis teddyvel csinálta a fal és a mennyetet találkozást,a másik a naggyal a falat-székről.

Ebéd utám még ix áthúztuk.Jó lett !

Én 22, a kolléganőm 25--egészségügyisek.

2011. jan. 8. 18:16
 16/20 anonim ***** válasza:
Jó,a bátyám profi szobafestő,és egy párszor odahaza/Szerbiában/ mentem vele,így könnyű !
2011. jan. 8. 18:19
 17/20 anonim ***** válasza:
Mészre nemlehet rákenni diszperzióssal akármennyire is bizonygatjátok... lúgos kémhatású ergo ha rákensz színes diszp.-el kifakul mert szétmarja a pigmenteket a festékben ( ezért kell a mészbe lúgálló pigmentes színezőt venni). Anyagismeret órák...Ja ti oylat sosem tanultatok. Bocss :D Át kell fordítani a meszes felületet diszperziósba...lekell kaparni az össz réteget majd átkell glettelni aztán alapozás és festés. Imádom az ilyen önjelölt mestereket :D de néha elborzadok a hülyeségeken. :)
2011. jan. 8. 20:24
 18/20 anonim ***** válasza:
Majd akk nézzen rá pár év múlva és megláthatja :)Biztos nem úgy fog kinézni mintha diszp-re diszp.-el kent vna. Am nem az én szabályaim...nem én találtam ki :)
2011. jan. 8. 20:52
 19/20 anonim ***** válasza:
De nem offolok tovább és nem akarok nénikkel szájkaratézni :D XD
2011. jan. 8. 20:53
 20/20 anonim ***** válasza:

A festés teddy hengerrel gyerekjáték, tavaly kifestettem a konyhát, még magam is meglepődtem rajta, mennyire egyszerű.

- Egy jobb henger: 1500 Ft

- Egy darab ecset: 500 Ft

- Egy diszperzit: "teszkóst" vettünk, és teljesen OK, 1500 Ft volt egy 10 literes vödörrel

- Szín a diszperzitbe: 500 Ft körül volt

- Ragasztószalag: ajtók, ablakok széleit leragasztani, hogy ne kenjük össze: 500 Ft

Ennyi kell hozzá. Felkened a hengerrel és miután megszáradt, teljesen homogénra, szép foltmentesre száradt.

A poén ebben, hogy a festő napokig ígérgette, hogy jön, aztán nagy mérgemben én csináltam, ezzel 10.000 Ft-ot takarítottam meg, azóta már az egész lakást kifestettem. :)

2011. jan. 10. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!