Mennyire nehéz használni a varrógépet?
Figyelt kérdés
14 vagyok, és unom, hogy ugyanolyan ruhákban járok, mint mindenki más, szóval szeretnék csinálni magamnak ruhákat. Nincs varrógépünk, de ha egyszerűen meg tudom tanulni, lehet, hogy pl szülinapomra kérek. És mennyire tartós, erős, amit varrtál? olyan mint a bolti ruháké? És melyik típusú jó?2009. jan. 28. 13:21
11/12 anonim válasza:
én nem válaszoló vagyok, hanem inkább kérdező. 13 vagyok, (mindjárt 14 ) és nagyon érdekel ez a szabás-varrás dolog. Párna-és ágyneműhuzatokat is varrnék magamnak néhányat, illetve néhány ruhát, pólót, bolerót, farmert, vagy felvarrni a nadrág alját, stb... szóval csak annyit szeretnék kérdezni, hogy megéri ilyeneket varrni? milyen drága a textil, illetve cérna? milyen varrógépet ajánlotok erre a célra, és mennyibe kerülhet? selyem ruhákat nem hordok, valószínűleg nagyrészt pamuttal dolgoznék... esetleg tudtok olyan oldalt mondani, ahol kitanulhatnám a varrógép részeit és a szabás-varrással kapcsolatos dolgokat? ja, és van itt olyan, aki a saját ruháját hordta? lehet, hogy elég kényelmetlenül érezném magam benne. de ki tudja. és még valami. megbüntetnek azért, hogyha úgymond "lemásolok" egy pólót, vagy nadrágot valahonnan? mondjuk a H&M-ből. jó ruhák vannak ott, de nem mindig lehet megfizetni. köszi és bocsi a sok kérdésért! csináltam volna saját kérdést de még 20 percet várnom kell
12/12 anonim válasza:
Az új varrógépek nem olcsók, de használtan kapni rengeteg jót, már 5-6 ezerért. Kétségtelen, az új géphez van leírás, ahol mindent pontosan látni, hogyan kell befűzni. Az új anyagok fajtától, minőségtől függően 1-2 ezer Ft/métere, de gyakorolni minden háztartásban vannak szakadt régi ágynemők, ruhák, azokat át lehet alakítani, például szakadt nagy párnából újszerű kispárna. A fonal ára is a hosszától, és a minőségtől függően 100-1000 Ft/guriga. A szabásmintáról én még nem hallottam, hogy jogdíj köteles. Gondolom lány lehetsz, mert egy férfi nadrágról senki meg nem mondja, miről néztem le. Szerintem az első az, hogy meg kell tanulni egyenesen varrni. Ha ügyes vagy, lehet ugyanolyan minőségű, mint egy bolti valami. Valahogyan mindenképp ki kellene próbálni, azután derül ki, maradsz -e csak az otthoni javítgatásoknál, vagy lehetsz akár egy híres divattervező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!