Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ez lehet azbeszt? Sürgős

Ez lehet azbeszt? Sürgős

Figyelt kérdés

Szüleim vettek egy kandallót, amelyik jellegében ehhez hasonló => [link]

És ehhez vettek valamilyen szigetelő szalagot amit az ajtó köré ragasztottak kb. 5 vagy 6 éve valami ilyesmit => [link]

Ez egyébként valamilyen vékony szálas szerkezetű anyag. Ez lehet azbeszt???

2010. dec. 23. 21:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az azbesztzsinór általában fehér, vagy világos szürke, de nem is használnak azbesztet már vagy 10 éve sehol.
2010. dec. 23. 21:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne rettegj annyira tőle, ekkora mennyiségben nem bánt. A házakban sok négyzetméteren volt beépítve, és évtizedekig hullott az emberekre.

Még ha azbeszt is, ha nem szabadulnak ki belőle apró szálak amit be lehet lélegezni, akkor nem okoz bajt.

Ne dörzsöld!

2010. dec. 23. 21:12
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

Ha újonnan vették szakboltban, nem lehet, mert a pora rákkeltő, és nem használják/forgalmazzák.

Ha használtan vetted valahol, bármi lehet, azbeszt is.

2010. dec. 23. 21:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha azbeszt lenne, akkor sem lenne tőle semmi baja senkinek, akkor kell agódni - mint már írta valaki -, ha évtizedekig lélegzik be az emberek a porát.
2010. dec. 23. 21:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi tavaly vettünk egy kazánt. Annak is ugyan ilyen az ajtószigetelése. Egyelőre még élek.

Sőt, valamelyik hétvégén az egyik barkácsáruházban is láttam, hogy árultak ilyet. Az anyagát sajnos nem tudom.

De ha azt vesszük, rengeteg palatetős ház van még az utcán. (Talán valamikor a 70-es, 80-as években volt divat a palatető.) A palában is azbeszt van. De amíg nem porlik, nincs vágva, fúrva, reszelve, csiszolva, addig semmi bajod nem lesz tőle.

2010. dec. 24. 15:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Az azbeszt a gyártóra veszélyes nem a felhasználóra,a leszedése nagy üzlet.
2010. dec. 26. 19:38
 7/8 anonim ***** válasza:
57%
Üveggyapot nem azbeszt :) Uganyolyan jó hőszigetelő, de nem olyan rákkeltő. Akik szerint a leszedése akkora üzlet, nagy hülyék. Nem tudjátok mennyire rákkeltő és veszélyes anyag. Aki azbeszttel foglalkozik, illetve párszor belélegzi, pár év múlva valszeg rákban fog meghalni
2015. jún. 21. 18:39
 8/8 anonim válasza:
"Akik szerint a leszedése akkora üzlet, nagy hülyék." Nincs igazad! Ez a mondatod úgy böszmeség, ahogy van! Én speciel nem vitatom, hogy veszélyes, és valamekkora mennyiség képes rákot okozni, hiszen az orvostudomány erre már rájött. De az ezzel való riogatás, hisztériakeltés példa nélküli. Én is halálosan megrémültem, mert sajnos minálunk is van pl. hullámpala több helyre felrakva, amit ráadásul már igencsak kikezdett az időjárás, és hát azt lehet olvasni mindenhol, hogy az időjárás hatására is megtörténik bizonyos mennyiségű anyagkiválás. Megpróbáltam tenni valamit az eltávolítás ügyében, de hiába könyörögtem több cégnek is, hogy vigyék el innét ezt a gyilkos anyagot, a megkérdezettek mind azt mondták, hogy ez kevés, ennyiért nem jönnek el, az egyik azonban közölte, ha zavar minket, akkor törjük szét és tegyük be zsákokba. Felfogod, hogy azt tanácsolták, hogy törjük össze, amikor az egész interneten azzal húzzák a népet, hogy az azbesztpala széttörve a legveszélyesebb? Ezek után merd azt mondani, hogy ez nem üzlet! Dögöljünk csak meg tőle fiatalon, ugye? Mert nincsen gyárépületnyi mennyiség egy magánportán. Eleve az is gusztustalan, hogy óriási vagyonokba kerül az egész procedúra, de annál ocsmányabb dolog nincs, hogy még pénzért se viszik el tőled, hiába lennél hajlandó kifizetni. Az meg egyenesen szánnivaló, hogy a többi, szintén bizonyítottan rákkeltő dolog, például sokak imádott kedvence, az alkohol miért is nincs betiltva, és miért nincs körülötte pánikkeltés mint az azbeszt körül. Az alkoholtól nem fostok pedig rákkeltő az is, pont mint az azbeszt. És a sort hosszan lehetne folytatni, pld. a cigi, szintén rákkeltő de nincs betiltva stb. stb. stb.
2020. jan. 20. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!