Egyszerű felsőmaró géppel lehet alumíniumba és vasba nagyméretű lyukat marni? Lehet hozzá olyan fejet kapni? Elég pontos 1enne pl. csapágyhoz?
Nem tudom elképzelni.
Rendszeresen járok egy haveromhoz egy nagy villanyszerelő céghez.Ott láttam,koronafúróval nagyobb/20-80 mm/lyukakat fúrnak a kábelek tömszelencéinek.Ezt nagyon lassan fúrják.
Ha a felsőmaró fordulatszámát teljesen lecsökkented,elfogy az erő,ami ehhez kell,viszont még mindig magas lesz a fordulat egy nagyobb furathoz.
A koronafúró(k) közepében van egy hagyományos 5-6 mm-s fúrószár,ami központosít,de kb. fél cm-rel mélyebben halad.
Végezetül a pontosságot is aggályosnak tartom.Egy csapágynak század-milliméteres pontosságú illesztés kel/lene/,szerintem ezt az általad írt módon nem lehetséges.
FAIPARI felsőmaróval..NEEEE !
Csúnya baleset is lehet belőle!! Ezt lassú fordulaton kell fúrni azaz marni,.. nagy nyomatékkal rendelkező marógéppel,és kőkeményen le kell fogatni.
Vidd el egy szerszámkészítő műhelybe, (esztergályoshoz/maróshoz) a munkadaraboddal, és egy méretekkel jelölt rajzzal az elképzeléseidnek megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!