Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mikróhullámú sütő belseje...

Macilaci12 kérdése:

Mikróhullámú sütő belseje miért van festve?

Figyelt kérdés
Az érdekelne valójában , hogy van olyan mikró , amelynek festett a belső tere és van olyan aminek nem ,hanem fémszínű az egész belső rész, tudom a feredély ketrec miatt kell , hogy ki ne juthasson a mikróhullám , de a belső festettnél , ha lejön a festék akkor szikrázik az egész cucc és leég a magnetron , viszont a nem festettnek valami más lehet az áramköre, tudtok erről valamit?

márc. 17. 07:24
 1/3 anonim ***** válasza:
A belső kialakítás egyforma, csak a festés-nem festésben van különbség. A festett érzékenyebb, mert ha sérül, akkor baj van.
márc. 17. 15:26
 2/3 anonim ***** válasza:
76%

A nem festett fémszínű az rozsdamentes acélból van. ez 1 kicsit drágább. A sima vaslemezből gyártott meg ha nem lenne le festve, akkor berozsdásodna hónapok alatt.

A mikróban a mikrohullámok a fémekről teljesen mértékben lepattognak, és kizárólag az élelmiszerekben (zsírban és vízben keltenek hőt).

Az hogy esetleg lejön a festék valahol belül,attól a mikró magnetronja nem fog szikrázni odabent.

márc. 17. 18:01
 3/3 A kérdező kommentje:
Az én tapasztalataim szerint , ha a mikró belső terén eljön a festék akkor szikrázik bellül és tönkre megy , többet javítottam már ilyen hibával, de ha nincs bellül festve , annál nem tudom , hogy van az áramkör kialakítva, valami biztos különbözik a belső terű festett mikróktól.
márc. 18. 06:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!