Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Zártszelvény hegesztése...

Zártszelvény hegesztése belülről rozsdásodás ellen, fenekelve zártan vagy fenekelve fúrva?

Figyelt kérdés

Teljesen zártra csinálnám.

Utánfutó alvázról van szó.

Hegesztés előtt felmelegíteném 200C-ra.

Szerintem így nem marad benne pára.

Vagy fúrni és hagyni, hogy kifolyhasson?

El is magyarázná az elvét az akinek van ötlete s tapasztalata?

Köszönöm!

jan. 30. 08:33
 1/4 anonim ***** válasza:
1 autó elemei akkor rohadnak el ha a víz meg a sár bejut a zártszelvénybe és a nedves sár kontaktban kerül a fémmel.. Ha ezt lezárod alaposan(tökéletes hegesztés) , akkor nem fog rohadni még 50 év múlva sem. De ha nem lett tömör egy varrat, vagy egy csavarnál be tud jutni és a védő festék is leválik és így bejuthat a sár, akkor gyorsan kirohad.
márc. 4. 11:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Horganyoztasd le és akkor nem fog rohadni.
márc. 5. 11:55
 3/4 A kérdező kommentje:

1/1 Már megvan. Lezártam teljesen. Tehát az egész alvász zárt.

A varratok jól sikerültek.

Későn olvastam róla sajnos, hogy kompresszorral olajat fújnak a zártszelvényba lezárás előtt. Úgy, hogy ne zavarja a hegesztést.

Jól hangzik.

Másik, saját kútfőből, hogy az ablakos ismerőst megkérdezni, hogy ha üvegesnél jár, nem-e hozna Mol-szűrő port (páraszűrő, az üvegrétegek közti profilban található por). Ha nedvesség éri, égetően felhevül és elnyeli a párát, majd ha ez megvan, lehül. Na abból szerintem egy kis mokkáskanálnyi megoldja 50 évre a problémát. Utána kellene járni, ez csak egy tipp.

Ja, nincs furat rajta, minden zárt.

márc. 6. 17:21
 4/4 A kérdező kommentje:

2/2 Áhh, drágállom azt. A varratok körüli részek horganyspray-t kaptak.

Arra speciális festéket. Bízok benne.

Bár 20x biztosan vastagabb a horganyréteg a sima horganyzásnál...

Szóval 20x jobb. :)

Ha lehorganyoztatjuk biztos sokkal megnyomta volna a végén az összeget.

Ötletek, jöhetnek ám, ha már itt a kérdés.

Köszönöm a válaszokat!

márc. 6. 17:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!