Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » "MÉH" telepről nyersanyag még...

"MÉH" telepről nyersanyag még vásárolható?

Figyelt kérdés

Vagy 10-20 éve hallottam, hogy ha valami barkácsoláshoz való anyag kell, akkor "MÉH" telepekről olcsón (hulladék) árban lehetett ezt azt vásárolni. Állítólag kiment az ember atelepre "guberálni", aztán mondtak rá valami árat.

Van még ilyen lehetőség Budapesten?

Nekem pl. vaskosabb sodrott csupasz réz sodrott kábeldarabok kellenének. Nem nagyobb mint kb 50-80 cm-es darabokban. Nincs nagyon más kritérium. Barkács cucchoz kelle.

tegnap 00:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet már.
tegnap 05:26
 2/8 anonim ***** válasza:
A mol tulajdona lett az is...
tegnap 06:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet már, régebben lehetett.
tegnap 06:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 2010-ben betiltották a felvásárló telepeknek az eladást.

De kisebb helyeken azért adtak el dolgokat még utána is. Én cseréltem párszor, szálvasakat hoztam el, és dupla súlyú mindenfélét adtam cserébe. Most viszont már kötelező kamerát elhelyezni az udvarokra, amit ellenőrizni is szoktak néha. Nagyon kevés helyen vállalják be a rizikót, hogy eladás miatt elveszik az engedélyüket.

tegnap 07:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Már régen nem lehet.
tegnap 08:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Hova is vezetne ez?
tegnap 08:45
 7/8 A kérdező kommentje:

#6:

Mondjuk ahhoz, hogy a hulladék telep nagyobb haszonhoz jusson. Mert nyilván jóval drágábban adná el így.

És jól járna a barkácsoló is, mert egy kis laposvasért nem kellene a vasudvarba menni, ha egy kidobott kis rozsdásodó darab is jó neki. Nem beszélve hogy töredék árban lenne.

És együtt a kettő meg környezetkímélő is. Mert nem kell a kohót és a kovács üzemet megjárnia, amig a barkácsolóhoz kerül az alapanyag.

Nem beszélve ha valami kidobott gépalkatrész, motor, stb kell. Amikor a súly ár duplája is töredéke mintha kereskedelemben kellene megvenni. Már ha pl meglehet még venni.

Tucat olyat tudok mondani, ami előnyös irányba vezet.

tegnap 14:12
 8/8 anonim ***** válasza:

7

De ez mind senkit nem érdekel, ha egyszer egy fideszes cég gazdagodása a tét.

Olaszországban már fél évszázada a maffia fölözi le a hulladékbizniszt. Most már nálunk is.

ma 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!