Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » 3v-5v feszültségű hálózat...

3v-5v feszültségű hálózat érintéses kapcsolódására keresek megoldást, mit javasoltok?

Figyelt kérdés

Olyanra gondolok, mint ahogy anno a laposelem kapcsolódott egy (azt hiszem réz) lappal a meghajtott eszközhöz.

Arra kellene, hogy vannak ilyen karácsonyi faluhoz való kis elemes, világítós házikók, az elemeket kiveszem belőle és adapterre kötöm, és hogy ne kelljen a kábeleket dugdosnom, lenne két fém alap (pozitív és negatív) érintkezővel és a házikó alján is lenne két ilyen fémes érintkező és amikor a házikót ráállítom erre az alapra, zárja az áramkört és már világít is...

Én első körben réz lapkákra gondoltam (vagy kiszedem a laposelemből... :) :) ), de azt sem tudom, hol lehet ilyene réz lapkákat kapni...

Tudtok segíteni?

jan. 8. 11:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Az nem világos hogy mit szeretnél, azt viszont tudom, ha egy konzervdobozt földarabolsz, akkor lesz lapkád. Igaz nem réz, de vezeti az áramot, zsebtelephez jó lesz.
jan. 8. 15:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Hm.. ez jó ötlet! Ollóval lehetséges?
jan. 8. 16:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha az oldalából csinálod, akkor a peremet egy harapófogóval vagy oldalvágó fogóval el kell csípni, utána a lemez egy erősebb ollóval már vágható.

Aljából-tetejéből picit egyszerűbb, konzervnyitóval ki tudod vágni a körlapot, aztán ollóval darabolható.

jan. 8. 18:44
 4/7 puritan ***** válasza:
51%

[link]

Ez egy fokkal kultúráltabb megoldás.

jan. 8. 21:25
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 Valóban kultúráltabb, csak magas... ezért kell laposabb lemez.
jan. 9. 10:51
 6/7 anonim ***** válasza:
jan. 10. 05:55
 7/7 A kérdező kommentje:
#6, ez már nem lenne rossz, csak lap kellene, nem tudom, a szalagot mennyire lehet kiegyenesíteni.
jan. 11. 03:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!