Ha a bojler nem lett leengedve, akkor az még használható?
1 éve kimentünk külföldre, teljesen ki ment a fejünkből, hogy leengedjük a bojlerból a vizet. Egyébként 1 év alatt teljesen áramtalan volt a lakás. Nem csöpög meg semmi.
Ilyenkor be lehet üzemelni, áram alá tenni?
Kihívtam egy háztartási gép szerelőt, hogy legalább egy vízkőtelenítést csináljunk, azt mondta, hogy ő ehhez nem nyúl hozzá, ha ő ezt kitakarítja, csak el fog romlani.
Fogalmam sincs ebből mennyi igaz..
Gondolom ki kell folyatni a régi vizet belőle, utána rá lehet kapcsolni az áramot?
Segítő válaszokat szívesen veszek, ugyan akkor ha nem muszáj új bojlert sem szeretnék venni.
Régi bojler, de baj sosem volt vele, mindig tette a dolgát.
Köszönöm a válaszod 🙂
Elég ha csak a melegvizes csapot nyitom meg? Vagy a bojlerből kilógó csőből engedjem ki a vizet? Mert ott van kékkel és pirossal is jelzett cső.
A boilerből nem tud kifolyni fizikailag a melegvízes ágból,csakis a hideg ágon tud kifolyni, miközben a melegvíz oldal meg van nyitva azért hogy levegőt is kapjon. (Ez alatt a boiler betápláló ág értelem szerüen zárva van).
Ez Kb 5-10 perc (80L esetén)amíg kifolyik a belőle a hideg oldalon , bármelyik csapon ami alacsonyabban van a boilertől.
Nem lesz semmi baja, max a benne lévő víz kicsit megbüdösödik, alaposan kiengeded aztán visszakapcsolhatod. Nálunk több évig volt kikapcsolva, mikor áttértünk gázra és a kazán csinálta a melegvizet, és most én még mindig ugyanazt a még 49 éves bojlert használom.
A vizet meg nem lehet csak úgy leengedni belőle, csak a hideg oldal is csövezés megbontásával, ugyanis a biztonsági szelepe egyúttal visszafolyásgátló is, tehát nem sok értelme lenne a főcsap elzárása után kinyitni a csapokat ;)
#6 Napok alatt talán, de nekem ilyen biztonsági szelepem van, és ennek ezt a fehér recés végű részét nyugodtan kitekertem, és akkor sem jött jelentős mennyiségű víz. Pont a múlt héten szedtem szét, mert elkezdett csepegni. Előtte egész éjszaka nyitva volt, és mellette két csap is a fürdőben, de csak gurgulázott időnként. Sajna a csepegés megmaradt. De volt egy másik ilyenem és annak átraktam a belét, de már akkor feltöltött bojler mellett cseréltem, és akkor is csak vékonyan csurgott a víz belőle. Vízköves se nagyon lehet a bojler, mert takarítottam már, mellette meg egyedül élek, és alig használok melegvizet. Hétköznap munkahelyen fürdök, mosó és mosogatógép meg megcsinálja magának a melegvizet.
Szóval nekem ez a tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!