Míert lehet az, hogy a mosógép nem tudja elnyomni a vizet a lefolyóig?
tehát a lényeg, hogy ha a mosogép alap csőhosszát használom és belelógatom a csövet a wc-be akkor gyönyörűen kinyomja a vizet. Ha hozzacsatoltam egy kb. 1méteres toldást, hogy a kézmosó csap szifonjánál lévő visszacsapó szelepre dugva tudjon közvetlenül a lefolyóba menni a szennyvize, akkor viszont már nem tudja elnyomni odáig és nem ereszti le a vizet.
Szűrőt megnéztem, a pumpa jó, működik is. Visszacsapó szelepes cső új, tehát a gumi sincs felkeményedve.
Tehát alap csövön wc-be jól megy, +1méterrel visszacsapó szelepre kötve már tudja kinyomni a vizet.
A csőben nincs dugulás és a nincs meredek emelkedés sem a csőben, hanem szépen folyamatosan van hagyva a cső emelkedése, a kézmosó alatti szekrény oldalán van bekötve.
Valakinek valami hasonló probléma volt esetleg?
Hosszú a cső ennyi, a szivattyú nem tud annyit. Ismerősömnél a pár hónapos mosógéppel hasonlóan járt, csak az "szűrő tele" jelzett neki mindig hosszabb csővel.
A visszacsapó viszont akadályt képez, erő kell a szivattyúnak, a nyitáshoz, nem bisztos, hogy tudja azt is. Az szabad nyomáshoz van méretezve.
Én nem gondolom, hogy 1 m csőhossz zavaró lenne. Inkább a visszacsapó szelep. (Mondjuk, annak a működését meg nem ismerem, még soha nem volt ilyenem.) A mosógépkifolyónak van megadva egy maximum magasság (talán 80 cm (?), de ezt nemigen haladja meg a bekötés.
A visszacsapó szelep leszedhető, vagy a visszacsapó kiiktatható? Mert akkor azt ki tudod próbálni, hogy leszeded a csövet a szifonról, aztán amikor nyomni kezdi a vizet a gép, akkor kézzel tartod ugyanolyan magasan a kifolyását, mint ahogy be volt kötve. Így ki tudod próbálni, hogy ha minden ugyanolyan, csak visszacsapó nincs, akkor mi a helyzet.
És ha így jó, akkor visszacsapó nélkül használod.
Köszi a tippeket. A visszacsapó szelep igazából jelen esetben egy kis kör alakú gumilap, ami középen el van vágva, és az nyilik ki amikor a mosógép nyomja a vizet.
Igazából azt max úgy tudom kiiktatni, hogy kivágom, de igazából egy próbát simán megér, hiszen így, hogy nem megy azon keresztül így veszteni nem vesztek vele semmit.
Max ha anélkül se jó akkor ledugózom.
Köszönöm a tippet, holnap jelentkezem, hogy mi lett a vége. Hátha másnak is segítségére lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!