Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyibe kerül a homokszórás?

Mennyibe kerül a homokszórás?

Figyelt kérdés
Szeretnék rendbe tenni egy régi varrógép állványt, de olyan vastagon, sok rétegben van rajta festék, hogy drókefével vagy csiszolóvászonnal soha nem lesz készen. Kb. mennyibe kerül homokkal fémtisztára lefújatni?

dec. 3. 22:03
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Azért én megpróbálkoznék előtte festékoldóval.
dec. 3. 23:29
 2/20 anonim ***** válasza:
Festék eltávolító gél. Hőlégfúvóval kicsit rásegítettem, maradektalanul lejött a régi festék. Én egy kovácsoltvas kaput újítottam fel.
dec. 4. 09:39
 3/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket.

Azért kérdeztem, a homokfúvást, mert ahogy írtam a kromofág, drótkorong, dörzspapír és társain már túl vagyok. Eredménytelenül.

Talán még a benzinlámpa tűnik járhatónak, de az meg nekem nincs.

Eléggé patt helyzet.

dec. 4. 13:39
 4/20 anonim ***** válasza:
Meg szokták kérni érte, lehet jobb egy használt cumót venni, aztán meló végeztével eladni, ha nem fordul termőre.
dec. 5. 09:24
 5/20 A kérdező kommentje:

#4.

Ez is megfordult a fejemben....

Talán ha kertes házban élnék, akkor még lenne helye a kamrában/lomosban/pincében, de belvárosi panel a harmadik emeletén, nem annyira.

Különben nem tudom, hogy mennyibe kerül egy ilyen berendezés, de valószínű hogy egyetlen varrógép állvány fémtiszta állapotáért, nem igazán nyereséges befektetés.

Azért köszönöm az ötletet.

dec. 5. 17:43
 6/20 anonim ***** válasza:
Azért jó a használt, mert ha szerencséd van, veszel egy csúnyát, elvégzi a munkát, kicsit megpucolod, talán át is fested pompás műhelykékben tobzódóra, és jókora haszon majdnem biztos reményében meghirdeted. Csak hát ez, hogy pont nem egy kisebb iparteleppé fajult kertes ház az otthonod, elég nagyot teker az ügyön.
dec. 5. 21:51
 7/20 A kérdező kommentje:

#6.

Szerintem ha ilyen tipusú lennék, és ha volna hozzá a helyem, felszereltségem, akkor nem egy varrógép állvány rendbetételével bíbelődnék, hanem kisgépek felújításával foglalkoznék.

Ugyanis még mindig csak egy (értsd 1!) darab virágtartó elkészítése a célom.

dec. 5. 22:27
 8/20 anonim ***** válasza:
Lefolyótisztító is jó rá, az is felmarja a festéket.
dec. 6. 12:34
 9/20 A kérdező kommentje:

El nem tudom képzelni, mit használhattak a gyárban, de ezen az öntöttvas állványon, egy üvegesre keményedett, fényes fekete vastag réteg található.

Sokféle bevonattal találkoztam már, de ilyen nyomorult, szívós, rideg felületkezeléssel még nem. 😮

dec. 6. 15:56
 10/20 anonim ***** válasza:
Nem lehet esetleg jóféle keményfém hidegvágóval vagy pontozóval megrepesztgetni akkor? Tudom, pepecs, de a diadal a végén, az felbecsülhetetlen.
dec. 8. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!