Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi van akkor ha nem találják...

Mi van akkor ha nem találják a fűtési rendszerből a víz szivárgását?

Figyelt kérdés

Valahol nagyon kevés víz szivároghat a fűtési rendszerből, hetenként olyan negyed fél bár nyomásnyi, szakik szerint ez nagyon kis mennyiség ugyanis a víz a gázokkal ellentétben összenyomható nyomás alatt, de azért hőkamerával is nézték hátha a falban látunk valamit, de semmit nem találtak, nézték a kazánt is teljesen jó..

Ti mit csinálnátok ilyen esetben?

dec. 1. 11:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

"víz a gázokkal ellentétben összenyomható nyomás alatt"

Pont fordítva, de mindegy.

A te eseted a szívás kategória. Az van, hogy a meleg csővezetéken kiszivárgó víz el is párolog, nincs különösebb nyoma.

Kéne tenni UV aktív löttyöt a rendszerbe, és pár hét után lámpával átnézni minden kötést.

dec. 1. 11:12
 2/14 A kérdező kommentje:
1. És az megoldás lehet hogy mindig töltögetek?
dec. 1. 11:13
 3/14 anonim ***** válasza:
Ez olyan minimális víz vesztesség,hogy ahol kijön már párolog is el.
dec. 1. 11:23
 4/14 anonim ***** válasza:
A gyakori utántöltés nem elfogadható, mert a friss vízzel oxigént viszel a rendszerbe korróziót okozva ezzel.
dec. 1. 11:40
 5/14 A kérdező kommentje:
4. Akkor ez eléggé pathelyzet... mert nincs más választás
dec. 1. 11:51
 6/14 anonim ***** válasza:

Neked ilyen kaliberű cég kell:

[link]

dec. 1. 12:11
 7/14 A kérdező kommentje:
6. Ez a cég is szerintem nagyobb vízfogyasztás esetén tudja megmondani a hibát ,itt mint mondtam nagyon kevés víz fogy.
dec. 1. 12:15
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem tudsz mit csinálni, csak várni lehet. Az UV aktív teszt nem rossz, bár ilyen kis szivárgást nem tudom hogy kimutat -e.
dec. 1. 13:34
 9/14 A kérdező kommentje:
8. Igen egy hete töltöttem fel és körülbelül negyed bár még annyi se a fogyás
dec. 1. 13:37
 10/14 A kérdező kommentje:
8. Igen az uv-t még megpróbálom köszi, valamint hallottam az ilyen anyagokról ami befecskendeznek és a nagyon pici szivárgásokat elzárja
dec. 1. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!