Mivel pótolhatom vissza az ajtó alját?
Figyelt kérdés
Drága asztalosom, aki beépítette az ajtómat levágott az ajtólap aljából, hogy az ne súrolja a padlót. A padlót nem is súrolja, de így kb 2-3 cm hézag van az ajtólap és a küszöb között. Mit tudnék tenni ezzel a réssel? (Ha lehet, az ajtólap cseréje nélkül.)nov. 21. 13:51
1/5 anonim válasza:
Az asztalos javítsa ki, amit elrontott. Attól is függ, miből van az ajtó, egy keskeny lécet lehet odaragasztani és úgy tapaszozni, festeni, hogy ne látszódjon a toldás.
3/5 anonim válasza:
Hát baromi ügyes asztalosod van. Csináltam már ilyet magamnak. Ezt úgy kell hogy becsukott ajtónál egy ceruzával meghúzzuk az ajtón a küszöb szintjét. Az ez alatti részt vágjuk le, úgy, hogy az ajtó alja még egy kicsit a küszöb alá érjen.
Tudom, ez már eső után köpönyeg.
Lehet ilyen ajtó alatti kefét is kapni:
4/5 anonim válasza:
Pontosan leméred az ajtólap és a padló közti távolságot a két szélén. Keresel egy olyan (az ajtólap vastagságát nem meghaladó) falécet, ami ennél a hézag méretnél pl. 3-5 mm-rel keskenyebb, amit aztán az ajtólap szélességével azonos hosszra levágsz, majd ezt az ajtólap levétele után az ajtólap bütü részére pár szöggel felszögelsz (biztonságképpen esetleg ragasztót, enyvet is használsz).
5/5 waland válasza:
Először is nézd meg hogy végig befér-e alá a 2-3cm ajtónyitáskor. Lehet (láttam már ilyet) hogy annyira meg van süllyedve a szoba, hogy így is van ahol csak 2-3mm van a padló és az ajtó közt. Ha ez a helyzet akkor nincs nagyon mit tenni, max a küszöböt lehet emelni, de abban meg fogsz botlani. Ha végig van alatta hézag akkor meg kell nézni hol a legkevesebb és betoldani annyi lécet alá. De ezt oldja meg az aki elrontotta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!