Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Väläki tuđja, hogy egy ilyen...

Väläki tuđja, hogy egy ilyen kommunista rádiónak hogy kell felhúzni az óráját?

Figyelt kérdés

[link]

Miután az elemcsatlakozót kipucoltam és tettem bele elemet, azután elindult az órája, ezért azt hittem, az is elektromos... aztán ment valameddig, nem figyeltem... majd megállt; De az elem még tuti nincs lemerülve.

Akkor gondolom mégis mechanikus, ahhoz viszont nagyon nem értek.

Ki kell húzni a kereket és úgy feltekerni? Vagy azzal állítom az órát, és a felhúzni meg benyomott forgóval kell? És melyik irányba?

Attól még, hogy finoman szólva nem bírom az "elvtársakat", attól még egy szovjet lendkereket se akarnék elszakítani, vagy tönkretenni a fogastárcsáit.

nov. 17. 12:20
 1/2 Mad Max2 ***** válasza:
100%

Az oldalán van egy tekerő mint a régi karórákon, azzal kell felhúzni

kicsit ki kell húzni a gombot, utána tekerni

nov. 17. 12:58
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Simán tekerdjobbra, akkor kattog, akkor húzza fel a rugót. 8-10 tekeréstól indulnia kell azért. Ha nehezen megy ne húzd tovább.

Kihúzva a mutatókat állítod.

nov. 17. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!