Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi az a Vízüveg?

Mi az a Vízüveg?

Figyelt kérdés

Láttam a boltban. Nem igazán tudom, hogy mire jó ez, vagy, hogy hogyan kell használni.

Kiöntöm és üveg keménységű lesz?

Mire jó ez egyáltalán?

nov. 14. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Ez egy ragasztó anyag,hőálló.Pl.samott porral keverve .
nov. 14. 17:39
 2/7 anonim ***** válasza:
70%

Nincs bekötve hozzátok a gugli?

[link]

nov. 14. 18:35
 3/7 A kérdező kommentje:

Nincs guglink, csak internetünk van.

De ez az oldal pont azért jó, mert általában van egy 1. valaszoló aki tök rendes, és van egy 2. válaszoló aki meg egy paraszt majom.

1-nek: Köszönöm szépen! :)

nov. 15. 09:24
 4/7 anonim ***** válasza:
A vízüveg nátrium szilikát. Én például két-három évente a komposzt tárolóm deszkáit kenem át vele nyár kezdetén, amikor üres belül. Hogy kibírja a komposzt páráját és nedvességét. Ez a legolcsóbb megoldás a fa védelmére, ha nem a dekoráció a cél. A kerítésemet nyilván lazúrozom. De az ötször annyiba kerül.
nov. 15. 10:56
 5/7 A kérdező kommentje:

Én az olvastam róla, hogy víz alapú.

Nem oldja fel a víz?

Vagy ezt úgy kell érteni mindt egy festéket? Higítóval hígitható, de ha megszárad akkor nem oldja fel?

nov. 15. 11:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, úgy kell érteni, mint egy festéket. Ha jó tocsogósan lekened és egy része a fába is beszívódik, egy része meg a felületen marad, akkor kikeményedve víz-oldhatatlan szilikát vegyületek keletkeznek belőle. Ha két nap múlva megismétled a mázolást, akkor az kikeményedve olyan kinézetű lesz, mintha üveggel lenne borítva a fa-felület. És a sérülékenysége is olyan. A nyomást jól viseli a vízüveggel borított fa, tehát rakhatod óvatosan a komposztálni való növényeket mellé. De kalapáccsal ne üssed, mert törik és lepereg róla, mintha tényleg üveg lenne a bevonat...
nov. 15. 14:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Miután megszáradt kémiailag nagyon ellenálló: víz, alkohol, zsíroldó, benzin, olaj nem oldja. UV fénynek is ellenáll. Egy nagy hátránya van: rideg. Lepereg a felületről, ahogy az meghajlik.
nov. 15. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!