Mobil garázs, vagy te általad készített garázs. Melyik éri még jobban?
Ez sokmindentől függ; miben méred azt hogy jobban megéri? Mert én pl. nemcsak abban hogy mennyi pénzből lett meg, hanem abban is hogy hosszabb távon hogyan szolgáll ki az a garázs/tároló.
Milyen szerkezetű mobilgarázsban gondolkodsz? Mert ugye nem mindegy hogy zártszelvénykeretes, hidegen hajlított szögvas vázas, esetleg faszerkezetű. Meg nem mindegy hogy milyen sűrűn vannak a tartóelemek, ergó hány kiló vas van benne.
Meg aztán mekkora garázsról van szó. Mert szerintem 250ezerér talán egy 3x5-öset ha kapsz, legsilányabb, legvékonyabb anyagokból építve. Amúgy a mobilgarázsokkal egy baj van: maga a szerkezet, pl. egy vasváz meg a belemezelés viszonylag olcsó. De ez mégse olyan mintha rendes falai lennének - ahogyan megszoktuk ezt egy épülettől. Én emiatt tégla garázs párti vagyok. Ha a mobilgarázst később leburkolod kívül-belül, a végére szerintem pénzbe ugyanott vagy mintha téglából csináltad volna.
Saját építésnél az is játszik, milyen anyagaid vannak elfekvőben otthon. Vasanyag, fagerenda, tetőfelújításból lemezmaradék, bontott cserép,bontott tégla stb.
Akkor szerintem nem éri meg csinálni. Kivéve, ha tudsz olcsó bontott (és még jól kinéző) anyagot venni féláron.
Egy lengyel előregyártott garázst annyival olcsóbban megveszel, mint itthon kiskeráron külön az anyagokat, hogy a különbözetből eljönnek és összerakják neked. Szinte. És az mégiscsak profi munka. Ha meg a szerelgetésre fordítandó időtartamban elmész valami napszámosmunkát végezni, akkor főleg jól jársz.
Ha nem nagy értékű az autó akkor már az is valami, hogy tető alatt van.
Nekünk lengyel mobilgarázsunk van ez a legolcsóbb horganyzott.
Pár hónapja nézegettem, már elég komolyak vannak.
Ha most vennék rakatnék rá rendes kilincses zárat és a páralecsapódás miatt is van valami bevonat azt érdemes kérni. Színes garázs jobban mutat, de vannak famintásak is. Ha a jövőben több hely kell, akkor érdemes nagyobbat rendelni, van olyan amihez kis tároló is van. Az alapot neked kell megcsinálni, ezt érdemes betonból, hogy rá tudják rögzíteni.
Az ajtóknál is érdemes odafigyelni, mert ha az uralkodó széliránnyal szembe lesz, akkor a 2 szárnyú ajtót rávághatja az autóra, ezért jobb a billenő kapu. A 2 szárnyú kapunál kell rá szerelni kitámasztókat.
Van ahol engedély kell hozzá, de ha nem híreszteled akkor nem fog senki szólni max a szomszéd.
Utólag lehet szigetelni is belülről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!