A földelő kábelt, hogy tudom megállapítani több földelő kábel közül?
Van egy nyaralóm (3x16A a hálózat), ahol anno a szerelő a vezetékeket egy kötöződobozba rakta össze sorkapoccsal. 4-5db 2.5 mbcu kábel (3 eres) + 1db 2.5 (5 eres) kábel megy be.
Az 1db 5eres kábel a villanyórából jön ki (kb a villanyórával van egybe építve a doboz). De ennél az 5 eres kábelnél 2db ér össze van kötve, a maradék 3db a 3 különböző fázis.
Tehát, így adja tovább a 4-5db 2.5 mbcuknak a nullt és a fázist, de a földet nem. A földnél ezeknek a vezetékeknek a föld erei egybe vannak kötve.
A problémám az, hogy nem tudom, hol van a PEN szétválasztva és hol a föld.
Ami gyanús, hogy a házba még megy be közvetlen a villanyórától 2db fázis + hozzá a null is a föld is.
Visszatérve erre az 5 eres kábelre, leválasztottam a sorkapocsról (gondolván, hogy ez az eredője, és így sehol nem lesz áram), a ház egyikrészén megszűnt az áram valóban, de ez a 2db fázis, ami közvetlen a házba jön be adott áramot.
Létezik, hogy a villanyórán belül van szét bontva a fázis? Ilyen esetben, hogy lehet megtudni, hogy melyik a földelés vagy hol van a PEN szétválasztva?
Földelő szondát nem láttam, a föld és a null között a feszültség: 6V
Köszönöm előre is a segítséget!
Sok leírás helyett egy fènykèp sokat segítene.
A leírás így elèg zavaros, hiába pontos.
A PEN ott van szètválasztva, ahol a bejövő 4 èrből 5 lesz. Erre a pontra kell csatlakozni a földelőszondának is. Ez, hogy hol van, szolgáltatónkènt ès időszakonkènt változik.
Règebben óra utàn volt, ma az óra előtt van sokszor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!