Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kiégett az izzó vagy más a...

Kiégett az izzó vagy más a hiba, ha nem világít a "világítós" villanykapcsoló?

Figyelt kérdés

És ha felkapcsolom, a lámpa sem világít.

Nehezen hozzáférhető az izzó, azért kérdezem, minthogy kipróbálnám rögtön kicserélni... Vajon elég egy szenvedés a nagy létrával csere ügyben, vagy más a baj és szerelő kell??!!

ma 07:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Nèzd meg a kismegszakítókat. De sima izzónál ilkèpzelhető ha kièg.
ma 07:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Valószínűleg igen, kiégett. A világítós villanykapcsoló az izzón keresztül működik, mert a kapcsolónál csak a fázis van jelen, de valahogy zárni kell az áramkört. Így ha az izzószál elszakad, megszakad az áramkör, a kapcsoló se világít. Ez egy jó indikátor, hogy ideje izzót cserélni.

Direkt használtam a régi technológiát, az izzót. Ugyanis ez LED lámpával fog okozni némi fejfájást, ha arra cseréled. Az a picike áram ami ilyenkor folyik az izzószálat nem érdekli, de a LED olyan kicsi fogyasztású, hogy ettől már vagy ragyogni fog (halványan világít), vagy ha kondenzátor van benne, az töltődik tőle és ahogy elér egy töltöttséget, felvillan a lámpa.

ma 08:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Hű, nem teljesen értem.

Valószínű régifajta körte lehet benne...

Tehàt ha valami modern körtére cserélem, akkor a kapcsoló világítása nem biztos, hogy működik majd, jól értem?

(Kisebbik baj lenne amúgy, csak a lámpa égjen, és ne legyen lakástűz...)

ma 08:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Ja vagy úgy kell érteni, hogy lekapcsolt állapotban is éghet a lámpa???

(Nem vagyok sem műszaki szaki, csak egy szimpla ezermester nő...:))

ma 08:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem konkrètan világít lekapcsolva, hanem nèha halványan dereng, vagy a visszajelző a kapcsolónál nem világít.
ma 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!