Puritan kérdése:
Búvárszivattyút ki kell venni télire a kútból?
Figyelt kérdés
Télen nem tervezem használni a kútban levő búvárszivattyút. Mi a helyes eljárás, kivenni a kútból, kifolyatni belőle a vizet, és eltenni fagymentes helyre, vagy bennehagyni a kútban?okt. 27. 00:28
1/6 anonim válasza:
A szivattyú jól elvolna a vízben, viszont a felszálló csőben (gondolom, egy slag a kút száján kivezetve) tartósan fagyos időben kialakulhat olyan zóna, ahol a napi olvadás-fagyás hatására a jég szétfeszíti a rugalmas gumi vagy műanyag csőfalat is.
2/6 anonim válasza:
kivenni a kútból, kifolyatni belőle a vizet, és eltenni fagymentes helyre
3/6 anonim válasza:
Ha nincs rajta visszacsapó szelep és a csőből visszafolyik a kútba a víz akkor nincs baj, pl. én sem szoktam kivenni és semmi baja :)
Ellenben ha van visszacsapó szelep akkor a csőből ki kell engedi a vizet (ilyen szivattyúm is van), majd víz nélkül már nem baj ha a kútban marad.
4/6 anonim válasza:
"kivenni a kútból, kifolyatni belőle a vizet, és eltenni fagymentes helyre"
Jaja,hogy rozsdásodjon...
5/6 anonim válasza:
Mivel nálam szivattyuzás után tökéletesen leürül a cső,ezért télen sem húzom ki a kútból.
6/6 anonim válasza:
Nem szabad kivenni mert rozsdásodni fog. Az én szivattyúm 20 éve van lent l, egyszer sem kellett kivenni és rengeteget használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!