Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kocsibeállóhoz talajcsavar...

Kocsibeállóhoz talajcsavar vagy inkább beton?

Figyelt kérdés

Akácoszlopokra szeretnék egy ácsolt kocsibeállót építeni, az első gondolatom a beásás volt, de olyan hosszú oszlopot nem tudtam szerezni, meg egyébként se a legtutibb, így maradt a beton + oszloptartó vas vagy talajcsavar.

Az utóbbi nyilván egyszerűbb, de ugyanolyan biztos is?

szept. 29. 17:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Beton. Nem kell hozza sok beton es zsaluko es nem nagy cucc.
szept. 29. 18:06
 2/8 anonim ***** válasza:
Ja, én is betont mondok.
szept. 29. 18:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Én talajcsavart mondanék, mert nem kell még külön oszloptartó vasat venni, betonozni se kell, lyukat ásni se. Csak kézzel belecsavarod, egy vasrúd, vagy pálca segítségével. Az ára, egy 90 centis, nem túl nagy teherbírású 5300 ft. Ha lebontod nem kell a betont kiszedni, a talajcsavart újra felhasználhatod, áttéheted máshová. A talajcsavar lehet drágább szerintem, de gyorsabb és praktikusabb. [link]
szept. 29. 18:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez egy 900 mm-es 600 kiló teherbírású talajcsavar közepes, és kötött talajon. [link]
szept. 29. 18:47
 5/8 anonim ***** válasza:
#3: Én ugyan meg nem bíznék benne, hogy egy puha talajba beletekert (ami ne adja az ég még át is ázik) talajcsavarra épített kocsibeállót egy komolyabb vihar nem borítja meg, attól én jobban félteném a verdát.
szept. 29. 18:52
 6/8 anonim ***** válasza:
#5 puha, homoktalajba nem ajánlott az tény. De mégis 90 centi mélyre kerül a talajba kb, ami nem olyan kevés. Átlagos talajba 600 kilót elbír egy csavar, a többi már a felépítményen múlik, mennyire jól építik meg.
szept. 29. 19:11
 7/8 A kérdező kommentje:

Pontalap mekkora legyen? 30*30 és 80-90 centi mély elég?

Vasalatokból ezeket a bebetonozhatókat nézegettem, de nekem valahogy nagyon úgy néznek ki, mintha simán el tudnának hajlani.

[link]

szept. 30. 11:20
 8/8 A kérdező kommentje:

bár most nézem hogy ez gerendatartó, ilyenre gondoltam

[link]

de erről sem tudom elképzelni, hogy egy erősebb nyíróerőt elvisel.

szept. 30. 11:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!