Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Bosch vagy Makita?

Bosch vagy Makita?

Figyelt kérdés

Válalkozásomba szeretnék legfőképp 230v hálózati szerszámgépeket vásárolni.

Melyik érné meg jobban?

Főbb szempontok:

-Ár

-Szerviz háttér/alkatrész ellátás

-Strapabíróság

szept. 27. 16:20
A kérdező szavazást indított:
Bosch
Makita
19 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Makitához nem értek, a Bosch különböző minőségeket gyárt.

A zöld színű gépek nagyjából egy jobb kínai színvonalát érik el, de a kékek elpusztíthatatlanok.

szept. 28. 11:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kék Bosch. De a Makita sem rossz, jobb, mint a zöld Bosch.
okt. 3. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
Ez a kérdés picit olyan, mint a Bmw vagy Audi vagy Mercedesz? Mindkét márkának vannak hobbi és professzionális termékei is, ha napi szinten használnád, válaszd az utóbbit.
okt. 11. 19:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Azért nem egészen így van. Egy autóhoz jobb esetben van alkatrész és minden faluban/városban van egy szerelő. Szerszámgépeknél hallottam már nevesebb márkákról is hogy nem lehet hozzá kapni alkatrészt nincs megfelelő szervíz háttér mögötte. Ha megveszek tegyük fel egy 200.000ft-os gépet és elromlik nem szeretném eldobni és másikat venni mondjuk egy kapcsoló vagy más egyszerű hiba miatt.
okt. 13. 17:26
 5/8 anonim ***** válasza:

Amíg garanciában van, kell legyen szerviz háttér, ha már nincs, úgyis csillagászati árakba fognak kerülni az alkatrészek.

Nemrég egyik szomszédom porszívóját javítottam, aminek a bekapcsoló gombjával volt valami, rákerestem az alkatrész árára a neten, 3 bekapcsoló gomb árából vehetnél az alsó kategóriás porszívót. Egy 10x10 mm-es kis műanyag biszbasz, amiben van egy rugó és 2 érintkező. Olyanszerű elven működik, mint a golyóstollak tollkinyomó gombja: egy nyomásra beakad és indul a motor, második nyomásra ki és leáll a motor. Két órát kínlódtam, amíg jó lett, viszont garanciát nem vállaltam rá. Ha megrendeltem volna a netről többe került volna, mint amennyit ért a porszívó az akkori állapotában. Mondtam is, ha elromlik, a két vezetéket összekötöm és úgy használják, hogy bedugják a konnektorba és indul.

okt. 13. 18:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy a szabványos kopó alkatrészeken kívül egyetlen szerszámgéphez sem lehet külön alkatrészeket kapni, tehát emiatt sokszoros árat kicsengetni nem sok értelme van.
okt. 14. 08:15
 7/8 anonim ***** válasza:

A kék Bosch gépeinkkel mindig volt valami baj, a Makitákkal sokkal kevesebb. A Milwaukeekkal semmi, most Festoolok vannak 3éve, egyelőre azokkal sincs baj.

A Boschra azt mondta a kereskedő/szervizes, hogy nagyon jó az alkatrészellátás, nagyon gyorsan javítható. Ezt lhiszem, de amikor használat közben harmadszor romlott el egy fűrész, akkor kalapáccsal törtem össze azt a f*st, hogy még véletlenül se lehessen használni.

nov. 6. 13:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Van egy ezermester ismerősöm, ő a Makitára esküszik, azokkal is dolgozik.
nov. 7. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!