Bosch vagy Makita?
Válalkozásomba szeretnék legfőképp 230v hálózati szerszámgépeket vásárolni.
Melyik érné meg jobban?
Főbb szempontok:
-Ár
-Szerviz háttér/alkatrész ellátás
-Strapabíróság
Makitához nem értek, a Bosch különböző minőségeket gyárt.
A zöld színű gépek nagyjából egy jobb kínai színvonalát érik el, de a kékek elpusztíthatatlanok.
Amíg garanciában van, kell legyen szerviz háttér, ha már nincs, úgyis csillagászati árakba fognak kerülni az alkatrészek.
Nemrég egyik szomszédom porszívóját javítottam, aminek a bekapcsoló gombjával volt valami, rákerestem az alkatrész árára a neten, 3 bekapcsoló gomb árából vehetnél az alsó kategóriás porszívót. Egy 10x10 mm-es kis műanyag biszbasz, amiben van egy rugó és 2 érintkező. Olyanszerű elven működik, mint a golyóstollak tollkinyomó gombja: egy nyomásra beakad és indul a motor, második nyomásra ki és leáll a motor. Két órát kínlódtam, amíg jó lett, viszont garanciát nem vállaltam rá. Ha megrendeltem volna a netről többe került volna, mint amennyit ért a porszívó az akkori állapotában. Mondtam is, ha elromlik, a két vezetéket összekötöm és úgy használják, hogy bedugják a konnektorba és indul.
A kék Bosch gépeinkkel mindig volt valami baj, a Makitákkal sokkal kevesebb. A Milwaukeekkal semmi, most Festoolok vannak 3éve, egyelőre azokkal sincs baj.
A Boschra azt mondta a kereskedő/szervizes, hogy nagyon jó az alkatrészellátás, nagyon gyorsan javítható. Ezt lhiszem, de amikor használat közben harmadszor romlott el egy fűrész, akkor kalapáccsal törtem össze azt a f*st, hogy még véletlenül se lehessen használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!