Be lehet kötni a radiátort flexi csővel?
Nyitott rendszerünk van fa tüzelésű kazánnal. Felújítás miatt el lett bontva a radiátor mögött lévő kb 12-cm es kiálló fal és így nem stimmelnek a csövek kiállásai ezért (ideiglenesen) flexi csővel szeretném bekötni.
A radiátorokban a víz max 60°C fokos.
A gumis flexi cső ilyen 70-80 fokot bír, én azzal nem kötném be.
Hiába 60 fokos a vized, mi van ha üzemzavar lesz?
Ismerős rosszul lett, bevitték a kórházba. Este mikor már kezdett jobban lenni, felhívták, hogy a testvére felrobbantotta otthon kazánt, mert nem tudta a sok csap közül mit hova tekerjen. Végül úgy kezdett fűteni hogy kizárta a kazánt. Haver újra picit rosszul lett...
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a fűtest bolondbiztosra kell csinálni, mert mivan ha nem vagy otthon?
Ha nem vagyunk otthon nincs fűtés.
Délután hazaérünk befűtünk utána már nem megyünk el otthonról.
Ha esetleg elmenne az áram és a kazán forrni kezd az a radiátor akkor sem lesz 80-90 fokos mivel az van a legtávolabb a kazántól.
Gumi csövet járműveknél használnak, ahol a megterhelés lényegesen nagyobb, van pl. olyan cső, amely a tágulást is szolgálja, azonban a guminak hőállónak kell lenni, mert ha nem hőálló elkezd töredezni!!!!Egyes helyeken
biztonsági szempontból is lehet gumicsövet tenni, mert egy esetleges kazánrobbanást is kivédhet, minimális kárral!!!!
#7 Utánanéztem, tévedtem. Nem flexicsőnek hívják, hanem bordáscsőnek, tisztán fémből van, így bírja a hőt és oxigéndiffúzió mentes. Ezzel beközhető radiátor is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!