Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Be lehet kötni a radiátort...

Be lehet kötni a radiátort flexi csővel?

Figyelt kérdés

Nyitott rendszerünk van fa tüzelésű kazánnal. Felújítás miatt el lett bontva a radiátor mögött lévő kb 12-cm es kiálló fal és így nem stimmelnek a csövek kiállásai ezért (ideiglenesen) flexi csővel szeretném bekötni.

A radiátorokban a víz max 60°C fokos.

szept. 25. 21:46
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
6 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
61%
Be,de csak fémmel.
szept. 25. 21:51
 2/8 anonim ***** válasza:
39%

A gumis flexi cső ilyen 70-80 fokot bír, én azzal nem kötném be.

Hiába 60 fokos a vized, mi van ha üzemzavar lesz?

Ismerős rosszul lett, bevitték a kórházba. Este mikor már kezdett jobban lenni, felhívták, hogy a testvére felrobbantotta otthon kazánt, mert nem tudta a sok csap közül mit hova tekerjen. Végül úgy kezdett fűteni hogy kizárta a kazánt. Haver újra picit rosszul lett...

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a fűtest bolondbiztosra kell csinálni, mert mivan ha nem vagy otthon?

szept. 26. 07:46
 3/8 A kérdező kommentje:

Ha nem vagyunk otthon nincs fűtés.

Délután hazaérünk befűtünk utána már nem megyünk el otthonról.

Ha esetleg elmenne az áram és a kazán forrni kezd az a radiátor akkor sem lesz 80-90 fokos mivel az van a legtávolabb a kazántól.

szept. 26. 09:27
 4/8 Bereczk Jénos ***** válasza:
0%

Gumi csövet járműveknél használnak, ahol a megterhelés lényegesen nagyobb, van pl. olyan cső, amely a tágulást is szolgálja, azonban a guminak hőállónak kell lenni, mert ha nem hőálló elkezd töredezni!!!!Egyes helyeken

biztonsági szempontból is lehet gumicsövet tenni, mert egy esetleges kazánrobbanást is kivédhet, minimális kárral!!!!

szept. 27. 20:42
 5/8 Lewente33 válasza:
Én fémmel kötném be, kevesebb hiba van.
okt. 5. 00:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Oxigéndiffúzió-álló flexicsőről nem tudok. Az ötrétegűn is azért van az aluréteg, hogy kizárja a levegőt - mert minimális mennyiségben ugyan, de a műanyagon oxigén diffundál a vízbe. Azaz rozsásodik a rendszer.
okt. 5. 11:33
 7/8 anonim ***** válasza:

#7 Utánanéztem, tévedtem. Nem flexicsőnek hívják, hanem bordáscsőnek, tisztán fémből van, így bírja a hőt és oxigéndiffúzió mentes. Ezzel beközhető radiátor is:

[link]

okt. 5. 16:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Az ivóvízre is jó flexibilis csövek üzemi 10 bárra és üzemi 90°C-ra vannak méretezve! Biztonsági adatlapokon le van írva. Nyugodtan bekötheted vele.
okt. 6. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!