Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért forog körbe a csavar a...

Miért forog körbe a csavar a tipliben?

Figyelt kérdés

14-es tiplibe szeretnék 12es csavart behajtani. Elvileg ez az előírás. És nem ez az életem első fúrása... ezért is állok értetlenül a dolgok előtt. A tiplit már beragasztottam a falba, és látom csavarás közben, hogy nem forog körbe a tipli a lyukban. Tehát nem arról van szó, hogy a tipli forog körbe.

Ami fontos lehet: van egy 10 centi szigetelés a házon. De ennek nem kéne, hogy bekavarjon.

Mostmár tényleg ott tartok, hogy veszek bele egy 14es csavart. Vagy nem tudom. Mik a tippek?

aug. 30. 08:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

- Nagy a tipli a csavarhoz

- Túl rövid a csavar

Nem kell túlgondolni. Tegyél vastagabb csavart bele.

Milyen tipli az amit alapból ragasztani kell?

aug. 30. 08:54
 2/7 A kérdező kommentje:

biztos ami biztos beleragasztottam, mert először amikor elfordult, azt hittem a lyuk nem passzentos és forog benne a tipli.

nem gond, hogy 14es tiplibe 14es csavart hajtok bele?

aug. 30. 08:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Vagy túl szoros a tipli ès nem kap bele a csavar, hogy a menet belevágjon. Ilyenkor kalapáccsal rá kell ütni, hogy induljon be a csavar a műanyagva.
aug. 30. 09:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Ahogy elmondtam, nem kell túlgondolni, ez nem száraz matematika, hogy ki kelljen számolni.

Ha a lukban forog, akkor vastagabb tipli kell amúgy, vagy lehet a tipli se odavaló volt. Nekem pl mostanában a kék tiplik jönnek be, azok izomból fognak szinte minden téglában.

Vegyi dűbellel ragasztottad? Nem lehet, hogy befolyt a tiplibe is a csavar és nem tud belekapni?

Próbáld elsőnek hosszabb, utána vastagabb csaavarral. MEgpróbélhatod még a kalapácsozást is amit írtak.

Ha nem megy egyik se, akkor fúrógép és fúrd ki a tiplit és tegyél bele vastagabbat.

aug. 30. 09:28
 5/7 A kérdező kommentje:

vegyi dübellel ragasztottam bele, és egy kicsit belefolyt, de úgy érzem, hogy nem ez az akadály.

kipróbálom máshogy is

aug. 30. 09:40
 6/7 anonim ***** válasza:
A tipli se egyforma, 20éve 8-as tiplibe 4,5-ös csavart javasoltak és jó is volt, legutóbb már azt mondták 5,5-ös kell bele, de a 6-ost is bele lehet hajtani. Gondolom anyagot spórolnak, egyre vékonyabb a tiplik falvastagsága. Meg biztos gyártótól is függ. Egy Fischer gondolom nem csinálja meg az anyagspórolást, de a névtelen tömeggyártókból simán kinézem.
aug. 30. 14:42
 7/7 anonim ***** válasza:
6# belsőleg nem egyformák a tiplik,
aug. 30. 14:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!