Miért forog körbe a csavar a tipliben?
14-es tiplibe szeretnék 12es csavart behajtani. Elvileg ez az előírás. És nem ez az életem első fúrása... ezért is állok értetlenül a dolgok előtt. A tiplit már beragasztottam a falba, és látom csavarás közben, hogy nem forog körbe a tipli a lyukban. Tehát nem arról van szó, hogy a tipli forog körbe.
Ami fontos lehet: van egy 10 centi szigetelés a házon. De ennek nem kéne, hogy bekavarjon.
Mostmár tényleg ott tartok, hogy veszek bele egy 14es csavart. Vagy nem tudom. Mik a tippek?
- Nagy a tipli a csavarhoz
- Túl rövid a csavar
Nem kell túlgondolni. Tegyél vastagabb csavart bele.
Milyen tipli az amit alapból ragasztani kell?
biztos ami biztos beleragasztottam, mert először amikor elfordult, azt hittem a lyuk nem passzentos és forog benne a tipli.
nem gond, hogy 14es tiplibe 14es csavart hajtok bele?
Ahogy elmondtam, nem kell túlgondolni, ez nem száraz matematika, hogy ki kelljen számolni.
Ha a lukban forog, akkor vastagabb tipli kell amúgy, vagy lehet a tipli se odavaló volt. Nekem pl mostanában a kék tiplik jönnek be, azok izomból fognak szinte minden téglában.
Vegyi dűbellel ragasztottad? Nem lehet, hogy befolyt a tiplibe is a csavar és nem tud belekapni?
Próbáld elsőnek hosszabb, utána vastagabb csaavarral. MEgpróbélhatod még a kalapácsozást is amit írtak.
Ha nem megy egyik se, akkor fúrógép és fúrd ki a tiplit és tegyél bele vastagabbat.
vegyi dübellel ragasztottam bele, és egy kicsit belefolyt, de úgy érzem, hogy nem ez az akadály.
kipróbálom máshogy is
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!