Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Anyósom fém asztalához a...

Anyósom fém asztalához a lábakhoz hőálló festéket vett, fel is lett bontva. Durlin 500 a neve. Figyelni kell vmire?

Figyelt kérdés

A fehér enyhen rozsdás fém lábakat festi le nála a fiam. A miérteket hagyjuk ez a szín tetszett neki. Figyelni kell vmire? Eleg ebben a formában az egy réteg? Semmi hőnek nem lesz kitéve.

Elég draga volt, visszavinni már nem lehet.

aug. 29. 20:29
 1/7 A kérdező kommentje:
aug. 29. 20:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Rá van írva, hogy hogyan kell használni - 2-3 rétegben felkenve.

Mivel gondolom az ezüst szín miatt lett megvéve, nem kell a hőálló tulajdonsága, elég lesz 2 rétegben is, de 1 réteg általában festékeknél nem szokott elég szép egyenletes felületet adni.

Próbáljátok ki! Fessétek le, hagyjátok vagy 2 napot száradni és ha így tetszik, akkor nem kell még egy réteg. Ha nem tetszik mert csíkos vagy foltos maradt, akkor mehet rá a második réteg is.

Azonban vagy teljesen le kell szedni a rozsdát és vele a festéket is a lábakról a festés előtt vagy szükséges egy rozsdamentesítő alapozás.

A Hammerite termékei szerintem jók, én azt szoktam használni olyan fémekhez is amik kint vannak utána a szabadban és még nem volt gondom vele. Sok évig nem kellett újrafesteni, 5-6 évet biztosan kibír.

[link]

aug. 29. 21:38
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Hát ezt már felbontották. Akkor végülis így különösebben nem kell figyelni semmire...lekenjük es ha jó akkor jó.

Nekem nem tetszik, hogy tuluol a legfőbb összetevője.

aug. 29. 21:58
 4/7 anonim ***** válasza:

#3 Ahogy írtam, előbb rozsdamentesítsétek, utána át kell törölni valami festékhigítóval vagy hasonlóval is, hogy a felület tiszta, zsírmentes legyen!

A toluol pedig nagyon jó szerves oldószer csak ártalmas ha azzal mosol kezet vagy megiszod. Szóval ha csak festesz vele és kesztyűt használsz, nem pacsálsz a festékkel, nem zárt helységben dolgoztok vele hanem kint a szabadban vagy totál nyitott ablaknál, akkor nem lesz tőle semmi bajod. Könnyen párolog és gyúlékony, mint a többi hasonló anyag is, ezért ne is cigizzetek festés közben!

Valójában egy vékony alumínium réteg lesz a fémen, mert a toluol, a fő oldószere szépen elpárolog.

aug. 29. 22:11
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Akkor megfelel a lábaknak a nappaliban ha jól értelmezem. Fiam itt egy ablak nelkuli műhelyben festi majd, hogy a kutyák ne férjenek hozzá. Anyósom panelban lakik ezért inkabb lehozzuk. Kesztyűt erőszakolok a gyerekre.

Jó így ugye? Nincs férfi a házban a fiamon kívül így nincs kitől tanulni.

En sima zomancfestéket vettem volna, de anyósom ezt hozta.

aug. 29. 22:18
 6/7 anonim ***** válasza:

#5 Az ablak nélküli műhelyben festést felejtsétek el! Kifejezetten rá is van írva - én is mondtam - hogy nem szabad!

A panelben tegyétek a konyhaasztalra, alá újságpapír menjen és teljesen legyen kitárva az ablak mikor fest!. Az ajtó a szobák felé meg legyen csukva!

A toluol gyorsan párolog - ezért jó ehhez a festékhez - de kábít és nem tesz jót az embernek ha belélegzi zárt térben. Ha van szellőzés akkor szabad csinálni. Ablak nélküli helységben bennreked a toluol a levegőben és ilyen koncentrációban mérgező, károsíthatja az idegrendszert, hallucinációt okozhat, elájulhat. Semmiképpen ne használja ablak nélküli helységben!

aug. 29. 22:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Jajj késő van rosszul írtam. Ablaknak a lyuk megvan, csak még nincs bent az ablak a helyén. Meg ajtó is nyitva. "Huzatos"
aug. 29. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!