Milyen 2-köves köszörűt ajánlanátok a mostani Márkákból Esztergakések élezésre?
Figyelt kérdés
Volt eddig egy régi 2 köves gépem Orosz jelzéssel.Ami most végleg megadta magát.Nézegettem hasonlót a Marketplacen meg minden egyéb kereskedő oldalakon. Nincs vagy nagyon magas áron akarnak megválni tőle.A kérdésem az lenne hogy, esetleg aki hasonló célra (esztergakések,marók és fúrók élezésére) vásárolt a mostani kereskedelemben lévő márkákból (Bosch,Makita,Einhell...) annak melyik vállt be esetleg konkrét márkát vagy típust is megköszönnék.Mert van sok márka de hiába gyárt valami pl jó furógépet,gyalut az nem biztos hogy jó köszörűgépet is csinál.Átlagban 175-200 mm-es köveket használok ha ez segít!aug. 26. 21:11
1/4 anonim válasza:
Sztem oda mèretezett gèpek ugyanazt tudják. Villanymotor van mindegyikben. Legyen megfelelő teljesítmènyű.
2/4 anonim válasza:
Ha nagyobbacska bakköszörű kell, azzal nem hinném, hogy mernek szórakozni, inkább úgy árazzák, mert kell az anyag bele és kell a tökéletes felfogatás a kőnek. Ha kisebb, ott érdemes kritikusan vizsgálgatni, hogy min fekszik a kő majd, mert ég és föld egy rendes tengelykialakítás esztergált alátéttel és menettel, hatalmas anyával kiegyensúlyozgatva az ütését, és megint más ugyanez egy milliméternyi tengelyszűkítésre ütköző, préselt, horganyzott alátétpár és egy apró anya jóvoltából szedegetve a hatalmas nyolcast is állandóan belőle.
3/4 A kérdező kommentje:
2-es Amiket megfogalmaztál az alapján gondolkoztam én is először ezekben a mostani gépekben.Azért is tettem fel ide a kérdésem. Mert való igaz míg a mostani gépek tényleg így készülnek addig a régiekben benne volt az anyag meg ahogy mondod az alátét is tenyér nagyságú még egy 150mm-es kőhöz is.De akkor megfogadom mindkét választ veszek egy kicsi újat csak hogy ne álljon az ipar és várok hátha valaki ad el egy régi tömör vasat!
aug. 29. 09:30
4/4 anonim válasza:
Nem akkora nagy gond egyébként a kb szándékosan béndzsa kis izékre se feltenni a követ, csak jobb, ha letesz az ember egy jó hideg sört valahova a látótérbe, valamire, ami már nem reng be, és azért könnyen tud az egy óra is lenni, mire nem táncolgat el. És még akkor is jól jönne egy hatos lemez meg a köszörű felfogatók alá-fölé irgalmatlan gumialátétek, erősen meghúzva, szintén kegyetlen gumitalpakon állva szorítózni egy felrobbanthatatlan, kőstabil asztalra, és akkor tán nem táncol le a pocról minden, ahogy az aljzatbeton is vígan táncol. :D Kis túlzással persze, de amúgy tényleg sokkal halkabb kifelé úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!