Érdemes-e szigetelni egy lemez garázst?
Figyelt kérdés
Nem gondoltam arra, hogy párásodni fog (még nincs tapasztalatom benne). Úgy gondoltam, hogy kap egy vékony szigetelést, majd meglévő dekoratív PVC ponyvából bevonatot. Nem akartam nagy ügyet csinálni belőle, így a párát nem hiszem, hogy kizárja a szigetelés, akkor viszont elázik és nem tesz túl jót neki. Szigeteljem vagy ne?aug. 18. 23:06
1/7 anonim válasza:
Párásodik.. mennyezetre és falaira szórt púrhab, és arra mondjuk egy vékony lambéria. Vagy kívülre 10cm nikecell, belül a mennyezetre gyapot és úgy rá lambéria. Kartont nem tennék mert nehéz. Esetleg még a belsejére a mennyezetre 10cm nikecell és hálózás után lefesteni.
2/7 anonim válasza:
Nem érdemes.
Olcsóbb 10-15 év múlva cserélni, kb ennyi mire szétrozsdál.
3/7 anonim válasza:
Igazándiból nem fog semmit èrni rajta az a kis szigetelès.
Párásodni nem igen fog, nem hermetikusan zár, jár abba a levegő. De a legjobb a szórt purhab volna. Kevèsbè problèmás feltenni.
5/7 anonim válasza:
Ismerősöm beáll késő ősszel a hidegbem a meleg motorral, és mindemhol tiszta pára. Csepeg a mennyezetről. Így aztán van értelme a garázsnak... Minek várja meg míg szétrozsdál? Amúgy is olcsó, kis ráfordítással időtállóbb és használhatóbbá teheti!
6/7 A kérdező kommentje:
Pont ez a kérdés. Sejtelmem sincs, hogy mennyire lesz "vizes".
Ha magam szépen azokból az anyagokból neki állok, amik szinte ingyen vannak, akkor attól félek, hogy bár javítom a hőszigetelő képességet, de a vízesés nem fog megoldani, csak majd nem látszik, de cserébe mondjuk berohad, bepenészedik a PVC borítás alatt...
Ez az, amitől tartok.
aug. 20. 00:49
7/7 anonim válasza:
Ha jól megcsinálod hőhíd nélkül, és a hidegben beállsz meleg motorral, nem fogja kicsapni. Csináld meg belűről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!