Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen típusú fúrót vegyek...

Milyen típusú fúrót vegyek (hatszögletű / sima)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Apukám születésnapjára vettem egy fúró- és csavarozógépet (parkside pabsp 20 li c3) sok jót hallottam róla és ismerőseim is ezt ajánlották, leginkább hobbi célra. (Én ezekhez a felszerelésekhez nem értek.)

Szeretnék hozzá furó készletet is venni kiegészítőnek. Tudom, hogy ilyen erdész és fenékfúró(?) készletet is nézett, viszont innentől nem tudom melyiket érdemes.

Láttam olyat amelyiknek a szára vagy töve hengeralakú, a másiknak 6 oldala volt, melyiket érdemes ehhez a géphez venni?

Baj hogy ha nem azt veszem meg aminek 6 oldala van?

Köszönöm a segítséget :) !

2024. aug. 5. 08:18
 1/4 anonim ***** válasza:
77%

Normál fúrószárakat vegyèl hozzá. Minősèget szerszám szaküzletben kapsz, mert a HSS-t mindenre ráírják. Vehetsz vídia betèteset, tèglához jó lesz, de mindegyik hengeres szárú legyen.

A hatlaposak a bitfejek, ès hasonlók.

2024. aug. 5. 09:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Egy jól felszerelt szerszámüzletben van sok fajta fúrószár, Alpen, Ruko, Reca, Bosch, stb. Én is hengeres szárú csigafúrókat használok, de azok a hatlapúakkal szemben könnyebben megforognak a tokmányban. Igaz, ésszel kell fúrni a fémet. Ha szüksége van több fajta fúrószárra akkor vegyél neki külön fára, fémre esetleg téglára való szetteket.
2024. aug. 7. 11:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Téglát ezzel nem fog fúrni. Amire alkalmas az a fa- és a fémfúrás. Ilyen készleteket vegyél hozzá. A betétes és bevonatos fúrószárakról érdemes tudni, hogy azokat nem lehet élezni, mindenképpen újat kell venni, ha életlenné válik.
2024. aug. 9. 01:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Plusz még vehetsz hozzá bitfej tartót is és akkor csavarozni is lehet vele.
2024. aug. 9. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!