Kis sarokcsiszolóból milyen márkát és teljesítményűt
vegyek?
Figyelt kérdés
Azért ilyen nevesebb márkára gondoltam, mert az AEG , Black&Decker és társaiból végleg elegem lett. Makitán vagy Metabon gondolkodok. Esetleg ha ez nem a legjobb választás, akkor ti melyik másik márkát ajánlanátok? Másrészt: Különböző watt teljesítményűek vannak... Annak érdekében hogy stabil erős legyen, milyen teljesítményűt ajánlanátok? Otthoni Munkákra, max. vasak, beton acél, stb. vagdalására kellene, valamint fa/fém felület csiszolására. Pl. most lenne folyamatos egy-két órás fa csiszolás vele, jó ha bírja, és Jó ha bírja a hőséget is, De előfordulhat, hogy valahol valakinél egy komolyabb munkát kellene csinálnom, nem árt ha azt is bírja... Tehát hosszútávra terveznék vele, hogy 10 év múlva is gép legyen.
2024. júl. 27. 18:31
1/7 A nagy Levin válasza:
Én a 125-ös Makitát ajánlanám. 700-800 Watt teljesen jó.
Nekem kisflexbe Makita GA4530R van, még nem csalódtam benne. Ez egy 115-ös gép, főleg vasmunkákhoz használom. Aki vassal dolgozik, érdemes kettőt venni belőle, hogy ne kelljen mindig korongot váltani, pl. vágás-csiszolás között.
2024. júl. 27. 22:16
5/7 anonim válasza:
Original Flex egyenesen a megalkotóktól. Van tőlük 40 éves gépem, ami még mindig működik, közel 30 év ipari használat után.
2024. júl. 28. 06:34
6/7 anonim válasza:
Mivel egy Aktiv áruház mellett lakom,ott veszek szinte mindent.
A Makitát is,-2,5 éve(ott volt a legolcsóbb is)
Mindenképp 125-t vegyél.
A Metabo-t inkább burkolóknak ajánlanám,az összes közül a legjobb a por-védettsége,valamint a hűtése is a spirálcellás belső miatt.
A Makitát munkás,vagy hegesztő kesztyűben nehézkes bekapcsolni,meg kell szokni.
2024. júl. 28. 16:17
7/7 A kérdező kommentje:
Mindenkin ek nagyon köszönöm a válaszokat, főleg a Flex és a (6) Választ, nagyon hasznos volt!
A flex vagy a Metabo/Makitánál maradok. Ha Metabo vagy Makitában van Szénkefe mentes motorral ellátott, akkor azt veszem meg. Ha Csak Flexben, akkor azt. Ahogy nézem a komment alapján, és egyébként is a Flex darabok megnézése után, a Flex Veri az előző kettőt, de Itthon ra, arra a pár évre amig élek elég lenne eg y Makita/Metabo is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!