Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kerti zuhany esővízzel....

Kerti zuhany esővízzel. Napelemes szivattyú megoldaná?

Figyelt kérdés

Szóval szeretnék egy esővízzel használatos kerti zuhanyzót, de én nagyravágyó vagyok és egy egész ibc tartályt használnék erre, amit nem tudnánk elég magasra helyezni szerintem.

Két elágazása lenne mert kézmosónak is használnánk (kerti komposzt wc is lesz). Ha esetleg kifogyna akkor tudnánk a kerti csapból tölteni bele, ez nem gond.

A kérdés az, ha az ibc tartály áll a földön és rászerelünk egy magas zuhanycsövet akkor létezik-e valami jó megoldás a nyomás létrehozására.

Napelemes szivattyút nézegettem de nem igazán értek hozzá. Ha drága az nem baj, de mondjuk milliós összeget nem költenék rá.

2024. júl. 8. 14:01
 1/6 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Boschnak van erre aksis szivattyúja, talán 30e ft+aksi.

De amúgy csak magasra kell tenni a tartályt és a gravitáció megoldja. Nekünk 350 literes fémtartályunk van erre kb 220cm magasan, van bőven nyomás csapra és zuhanyzóra is

2024. júl. 8. 14:09
 2/6 nemaRendőrség ***** válasza:
2024. júl. 8. 14:10
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm! ez szuper. én ezt találtam, de nem tudom melyik lenne jobb.

[link]

Az a baj, hogy nem tudom elképzelni, hogy az 1000 litert 2 méter magasra helyezzük, de majd kitaláljuk hátha megoldható.

2024. júl. 8. 14:16
 4/6 nemaRendőrség ***** válasza:
Ha van hálózati áram akkor az egyértelműen jobb
2024. júl. 8. 17:40
 5/6 A kérdező kommentje:
mármint melyik?
2024. júl. 8. 17:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekünk a hobbitelken egy 120 literes műa.hordó van.

Nincs feltéve sehová,levan festve alvázvédővel(az vot itthon)

Egy csapágyhibás indezit mosógépből vettem ki a szivattyút,az van rá buherálva,harmadik éve műxik.

Minek túlgondolni,több tízezres szivattyú,stb?

Nekem még tusoló fej sincs,ha használom,a locsoló "rózsáját" szorítom rá a kpe cső végére,és kész.

Mondjuk esővízbe biztos NEM tusolnék,manapság hol savas,hol szaharai por van benne.

Bele fog poshadni az IBC-be,csak pang az a sok víz.

Kisebb edényt választanék.

2024. júl. 9. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!