Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szerintetek ez így jó?

Szerintetek ez így jó?

Figyelt kérdés

Szeretnék csinálni lemezgarázst.

Van itthon nem kevés 40*40*3 mm zártszelvény.

Abból lenne a téglatest élei, mert annak képzeltem el a garázst.

Utána meg laposvassal merevíteném, illetve arra lenne felcsavarozva a trapézlemez.

Mit gondoltok erről?

Vagy a laposvas nem alkalmas erre?

Ezek vannak itthon, kivéve a trapézlemez.

Köszönöm.

2024. jún. 8. 16:08
 1/6 A nagy Levin ***** válasza:

"Van itthon nem kevés 40*40*3 mm zártszelvény."

Ez nem tudom pontosan mennyi, de ha van elég, akkor inkább azzal merevítsed. És ne csak négy függőleges legyen.

2024. jún. 8. 18:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi.
2024. jún. 8. 20:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Méterenként rakd a zártszelvényt. Sarkoknál 45 fokos plusz merevítés.
2024. jún. 8. 22:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Nézz meg egy Kamstal garázst hasonló össze állítású és abból látod hogy kb hogyan kellene.

De én nem kinlódnék vele, mert a leírt Kamstal garázs 3*5 m. 250000 ft és oda házhoz viszik és össze is állítják.

2024. jún. 9. 11:57
 5/6 A kérdező kommentje:

4.

Az a baj, hogy így kb kijön nekem a lemez árából.

Az nincs 250, ráadásul én nagyobbat akarok, harmadszor pedig láttam élőben, egy forintot nem ér. Fóliasátor szinten van.

2024. jún. 9. 12:42
 6/6 anonim ***** válasza:

A kész garázsokkal azért vigyázni kell, amit 250ezerér adnak az gyenge szögvasból van, de még nem is melegen hengereltből hanem a gyengébbik 2-es hidegen hajlítottból... Annyira gagyi, egy igazi lakatos nem ad ki a keze közül ilyen munkát. Persze nem is a minőség és a tartósság fontos a tömeggyártásban, hanem hogy a cégek minnél több pénzt zsebretegyenek. Na, hát ez a kész lemezgarázs is valami ilyesmi, hogy milyen lemezt tesznek rá, arról meg ne is beszéljünk. Persze mondhatná valaki, hogy lehet árajánlatot kérni zártszelvénykeretes, másfeles lemezzel burkolt garázsra, igen ám de akkor az a 250ezer már inkább a milliót közelítí. Ha így nézzük, és jó minőséget csinál a kérdező, bőven félmillió Ft-ot spórol!

A kérdező a meglévő 40x40x3 zártszelvényeiből sokkal erősebb és hosszú élettartamú acélvázas szerkezetet lehet csinálni, csak néhány szabályt kell betartani.

Úgyhogy én csak javasolni tudom a házilagos elkészítést.

2024. jún. 9. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!