Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan csináljak olyan létrát,...

Hogyan csináljak olyan létrát, amivel eljutok a tető minden pontjára?

Figyelt kérdés
Egy-két palát kellene kicserélnem és nincs pénzem, hogy tetőfedőt fogadjak. Olyan létrát szeretnék, amit be lehet akasztani a tetőgerinc túloldalán.
jún. 6. 18:22
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Lécből vagy pallóból. Pl.:

[link]

Pallóból egyszerűbb, kevesebb merevítés kell hozzá.

És természetesen, akármilyen jól kivitelezted, kösd ki magad, mert bármi lehetséges.

jún. 6. 19:20
 2/10 anonim ***** válasza:
És ha egy sátortető csúcsára akarok felmenni, oda milyen létra kell?
jún. 6. 20:42
 3/10 anonim ***** válasza:
2. Hát sátortető csúcslétra.
jún. 9. 12:22
 4/10 A kérdező kommentje:
Megoldás az, hogy kötelet kötök az alumíniumlétra végére és a tetőgerincen át a tető másik oldalán rögzítem egy fix ponthoz?
jún. 11. 05:11
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

Igen, ilyen egyszerűbb munkához ez is tökéletesen megteszi. Csak figyelj, mihez kötöd, elég stabil legyen.

(Egy illető a paláról a mohát takarította a tető hátsó oldalán. Egy kötéllel gondosan kikötötte magát úgy, hogy a kötelet átvetette a tetőgerincen, és a végét az udvaron álló kocsi vonóhorgához kötötte. Addig nem is volt baj, ameddig az asszonynak eszébe nem jutott elugrani a boltba a kocsival... Szerencsére az ember a puha virágoskertbe esett, és túlélte, csak egy hónapra be kellett költöznie az egri kórházba.)

jún. 11. 07:33
 6/10 A kérdező kommentje:
#5 A nőkkel csak a baj van. Én is mohát szednék le és van egy pár törött pala. Attól félek, hogy az ép palákat is összetöröm az 3 tagú alumíniumlétrámmal.
jún. 11. 12:05
 7/10 anonim ***** válasza:
68%

Hát, azt csak összecsukva használd szerintem. Ha széthúzod, akkor egy pontban nagy nyomás nehezedik az ott lévő palára.

Jobb lenne egy hosszú szimpla vagy összecsukott dupla létra. A 3 tagú legvékonyabb része is kihúzható szokott lenni.

jún. 11. 13:47
 8/10 A kérdező kommentje:
Összecsukva persze. Amíg nincs meg a technika el se kezdem, mert csak szétbarmolnám a tetőt. 60 éves palák, úgy törnének, mint a ropi. Gondolkodtam már emelős kocsin is...
jún. 12. 04:31
 9/10 anonim ***** válasza:
68%
Belűlről nem lehet befoltozni hulladék vaslemezzel, némi szilikon és purhab kiséretével?
jún. 12. 09:50
 10/10 A kérdező kommentje:
Szakszerűen fognék neki és az a belülről történő maszatolás nekem nem jön be.
jún. 12. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!