Szivesen adtok kolcson szerszamot szomszednak?
Nem adok kölcsön szerszámot. Inkább átmegyek és levágom azt a két ágat amire kéne a fűrészem.
Ha kölcsönadsz számíts rá hogy neked kell utánarohangálnod hogy visszakapd a géped és ha visszakaptad biztos hogy kisebb nagyobb sérüléssel fogod visszakapni, emiatt pedig sértődés a vége. Sokkal nagyobb sértődés mintha nem adod kölcsön.
Arra is számíts, maradva a fűrésznél, hogy ha azt mondja hogy csak 1-2 fát akar kuglizni akkor két napig fog nyeszetülni vele 15 m3 fát.
Tőlem is régen kért szerszámot a szomszéd, kiderült hogy nem is neki kellett volna hanem az unokaöccsének.
Attól függ melyik szomszédnak és milyen a kapcsolat vele, meg milyen szerszámról van szó.
Általában igen, ahogy barátok között is körbe járnak a festős, parkettázós cuccaink. De a legtöbb szomszéddal nem olyan a kapcsolatunk, hogy szerszámot kérnénk el egymástól. A fűnyírót kölcsön adnám, csavarkulcsot vagy fúrót is, ellenben a darálót már nem, mert túl erős és aki nem ismeri annak balesetveszélyes lenne.
Persze ahogy előttem írják ez nem rendszeres dolog, 1-2 alkalom még belefér, de rendszeres használatra vegyen magának mindenki.
Én azt vallom, hogy: SSS. Soha Senkinek Semmit.
Következésképpen én sem kérek kölcsön, a gép problémáimat megoldom magam.
Csak ha nő!
Akkor megyek a szerszámmal.
Utána gyakran szokták kérni, de soha nem hagyom ott. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!