Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi a neve ennek a csőnek?

Mi a neve ennek a csőnek?

Figyelt kérdés
Az egyik egy cső,ami belül menetes igazából. 30-40 cm kéne, sehol sem találok,mert sajnos nem tudom,mi a neve. Nem tudom jobban körül írni,belül menetes cső.
2024. ápr. 15. 13:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
86%

Nalátod faszikám, máris közelebb vagyunk a megoldáshoz!

Az elején szerintem mindenki vízvezeték csőre gondolt, mert nem mondtad, hogy menetes szárhoz kell.

Belső menetes csövet keress! Vagy hosszabb fajta menetes szár toldót.

Attól függ mennyit kell állítani azon a támaszon

Például: [link]

Ha hosszabb kell, akkor keress, vagy barkácsolni kell. Össze lehet hegeszteni több csövet, toldót. Esetleg egy csőbe belehegeszteni, ragasztani egy rövidebb menetes csövet, vagy toldót. Ha nem túl nagy terhelésről van szó, akkor lehet elég egy vagy két anyát belehegeszteni egy csőbe és bumm kész a belső menetes cső.

Ha a cső nem az egyik végén van a menetes szárnak, hanem középen, akkor viszont a két oldalán kétféle menet kell, jobb- és balmenet különben tekergetheted napestig.

Vagy keress egy esztergályost aki legyártyja neked akkoda méretben amekkorában kell. Ha gyorsan kell a magasságon állítani, akkor érdemesebb nagyobb menetemelkedést választani. Ha finoman kell állítani, akkor meg finommenettel kell megoldani.

2024. ápr. 15. 22:38
 12/12 A kérdező kommentje:
Értem,köszi a tippet! Menetemelkedes jó ötlet,eszembe se jutott volna.
2024. ápr. 16. 06:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!