Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Parkside motorfűrész kenés?

Parkside motorfűrész kenés?

Figyelt kérdés

Otthonra vennék mert elegem van, hogy mindig könyörögni kell valakinek, ha le kell csapni egykét törött agát, és évről évre jobban lehúznak pár perc munkáért.

Parside akkus jöhet szóba, mivel töltőm, 20v akkuim vannak már más termékeikhez.

A egykezes PGHSA fűrész tökéletes lenne, ami egyelőre nem kapható. A valamivel nagyobb kétkezes PKSA igen, de annak már külön olajozótartálya van.

Sok videót megnéztem, és mindenki azt mondja az olajat öntsük le használat után különben elfolyik..szóval macera aki alig használja. Az egykezes gépen ilyen nincs, nem kell vele maszatolni, és látom elég komoly melókat is elvégeznek vele annak ellenére, hogy nincs aktív kenése.

A kérdésem, kivárjak amíg ismét kapható lesz a kis egykezes, vagy a PKSA fűrész (aminek van olajtartálya) is jöhet olyan melóra hogy évente levágjak vele 2-3 ágat, úgy hogy nem bajlódok az olajöntögetéssel, és ilyen kis melókra csak megkenem láncot a vezetőnél, a tartályt meg szárazon hagyom?

2024. márc. 14. 15:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket nem ismerem, de a sógor elektromos láncfűrészének rossz az olajozója, ha használja (és nem csak 2-3X évente) csak beledugja egy kis műanyag tartály (csak valaminek levágta a végét) olajba a lánc végét és megpörgeti. Működik.
2024. márc. 14. 15:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Egy elektromos lánc fűrész az tökéletes hobbira.
2024. márc. 14. 16:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindkét fűrészem úgy olajozom, ahogy az #1-es írja. A bosch fűrészem is elengedi az olajat ha sokat áll. Olajozásra pont megfelel a 0W20-as új olaj,vagy a leeresztett fáradtolaj(ami még kenőképes)

a kisebbik fűrészem úgy árulják, hogy tíz perc használat után olajba kell mártani,és mehet tovább.

2024. márc. 14. 17:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :)
2024. márc. 14. 20:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, azért ezt gondold végig. Mi az egyszerűbb, meló után leönteni vagy leszívni az olajat egy nagy fecskendővel, vagy az, hogy meló közben örökösen mártogatod a fűrészt? Mert szerintem az előbbi egyszerűbb, hisz meló végén amúgy is rendbe kell tenni, ki kell tisztítani a gépet, legalábbis igényesebb ember tisztán, eltakarítva rak el egy gépet. Én tutira olyat választanék, ami önolajozós. Vékonyabb ágakhoz, meg ott van a Parkside 12V-os egykezes kardfűrésze és annál nyilván nincs szükség olajzásra.
2024. márc. 15. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!