Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fél colos csőre (kb. 21 mm...

Fél colos csőre (kb. 21 mm külső átmérő) hogyan szoktak menetet vágni?

Figyelt kérdés
Barkácsáruházakban csak (kb.) M12 -ig kapható menetvágó (készlet)...
2024. márc. 10. 11:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%

#9 Szerinted mikor a vízvezeték-szerelők hagyományos megoldással, vagyis vascsőből kiépítettek a vízvezetéket, vagy a fűtést egy házban, akkor vittek magukkal egy esztergát? Na ne nevetes a butaságoddal ! Az előző cégemnél a levegőrendszert építették ki vascsővel,ott is ilyen elektromos menetmetszőt használtak.

Kérdező!

Csövet meg nem fogja meg a gép, ahhoz kell egy csősatu. Hagyományos satuból vagy kifordul, vagy annyira meg kell húznod, hogy meg is lapul a cső.

2024. márc. 10. 21:39
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszi!!

Az nem probléma, ha meglapul (valamennyire) a cső (a satuba való befogásnál...attól még be tudja tölteni a funkcióját...csak legyen a 2 végén menet.

2024. márc. 10. 23:35
 13/19 anonim ***** válasza:

#12: Nem nagy ördöngösség, pl. itt is sima satut használ a fickó:

https://www.youtube.com/watch?v=-iWDWiv0b_0

2024. márc. 11. 06:04
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszi a videókat... Tényleg nem olyan nagy durranás....
2024. márc. 11. 12:44
 15/19 anonim ***** válasza:
#11 Nézted már az árakat is? Bérlés 10k körül van + 100-200k kaúció. Ennyiből esztergás is megcsinálja, sőt talán még olcsóbban is, attól függ kihez viszi. Nem véletlenül írtam, hogy ezt esztergással szokták vágatni. Egy vízszerelő az teljesen más, neki ez a szakmája, napi szinten vágja a meneteket.
2024. márc. 11. 18:03
 16/19 anonim ***** válasza:
#15: Nagyon eltévedtél valahol.
2024. márc. 11. 18:34
 17/19 anonim ***** válasza:
2024. márc. 11. 18:49
 18/19 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkineK Kölcsönzőből kölcsönöztem 5000 -ért 1 napra.

(kézi szerszám, volt gépi is 6000-ért, de az túl robosztus volt, úgy gondoltam (a küldött videók alapján), hogy meg tudom oldani a kézivel is. Sikerült is, de tényleg nehéz volt....nekem csak egy 11 kilós satum van...tényleg elforog benne (nem a folyamat elején, de amikor már a mélyebb árkot vájja...nagy erő kell, és elforog a satuban. Szerencsére van egy jó szerszámom - a nevét se tudom...mindenképpen csőfogó...azzal ellentartva végül is sikerült megoldanom (4 db menetet vágtam 1/2 -colos csőre). Nem kis munka - de megérte, elégedett vagyok (vele).

Köszi!! Köszi!! (a kölcsönző címét, a videókat, ...és minden infót)

2024. márc. 12. 22:17
 19/19 A kérdező kommentje:

[link]

A csőfogóm...

2024. márc. 12. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!