Az pontosan mit jelent h ellenáll a víznek?
Van egy ragasztó ezt írják alá hogy ellenáll a víznek. Na de ez szerintetek pontosan mit jelent? Az hogy érheti rövidebb ideig néhány csepp víz, vagy tartósan vízalatt is lehet a ragasztó?
Ragasztanék valamit, úgy képzeljétek el hogy van egy edény aminek az aljába van lyuk és azt foltozom be ezzel a tömitő ragasztóval, és az edénybe víz lesz. Azt bírná hoszabb távon egy ilyen ragasztó?
Kérdező, a leírása szerint ez magas hőmérsékletnek kitett tárgyak ragasztására való. Ilyenkor néha pára csapódik le az égéstermékekből és ez okozhatná hogy a ragasztás sérül miatta. Ezt bírja ez a ragasztó.
Az más dolog, hogy ezzel edényt lehet-e ragasztani. 3-asnak azt írtam, hogy a hőt bírja az edény alján, az igaz is - de abban igaza van - én nem gondoltam rá előbb - hogy egy edénynél nem csak simán a hő számít, hanem a sokszori hőingadozás és más mechanikai hatások is. Azt nem hiszem hoyg bírná az ilyen ragasztó ha főzéshez hirtelen melegítenénk fel és hűlne le utána rendszeresen, menne a mosogatása, stb. A hőt bírná a rasztó, de lehet, hoyg a ragasztó és edény közötti kapcsolat nem maradna meg hosszan ha ezt főzéshez használnád.
Az sem mellékes szempont, hogy MI kerülne bele a vízbe amikor a ragasztóval együtt melegítenéd az edényedet. Az ilyen ragasztók nem egyszerű összetételűek, nem véletlenül van ez leírva: "Használható közlekedési eszközök kipufogórendszerének javítására, valamint az építőiparban égésterméket vezető samot-, kerámia- és fém vezetékek javítására és tömítésére." Olyan helyekre javasolják ahol nem számít az esetleg belőle kioldódó anyag. ha nem lenne vele gond akkor vízvezetékekhez is ajánlanák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!