Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Az pontosan mit jelent h...

Az pontosan mit jelent h ellenáll a víznek?

Figyelt kérdés

Van egy ragasztó ezt írják alá hogy ellenáll a víznek. Na de ez szerintetek pontosan mit jelent? Az hogy érheti rövidebb ideig néhány csepp víz, vagy tartósan vízalatt is lehet a ragasztó?

Ragasztanék valamit, úgy képzeljétek el hogy van egy edény aminek az aljába van lyuk és azt foltozom be ezzel a tömitő ragasztóval, és az edénybe víz lesz. Azt bírná hoszabb távon egy ilyen ragasztó?

[link]

2024. febr. 4. 08:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen.
2024. febr. 4. 08:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Pontosan azt jelenti, hogy ellenáll a víznek. Nem kezdi ki.
2024. febr. 4. 08:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen de a hőt nem biztos hogy bírja az edény alján.
2024. febr. 4. 10:06
 4/9 anonim ***** válasza:
#3 Bírja, ez pont arra való ragasztó.
2024. febr. 4. 10:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a leírása szerint ez magas hőmérsékletnek kitett tárgyak ragasztására való. Ilyenkor néha pára csapódik le az égéstermékekből és ez okozhatná hogy a ragasztás sérül miatta. Ezt bírja ez a ragasztó.

Az más dolog, hogy ezzel edényt lehet-e ragasztani. 3-asnak azt írtam, hogy a hőt bírja az edény alján, az igaz is - de abban igaza van - én nem gondoltam rá előbb - hogy egy edénynél nem csak simán a hő számít, hanem a sokszori hőingadozás és más mechanikai hatások is. Azt nem hiszem hoyg bírná az ilyen ragasztó ha főzéshez hirtelen melegítenénk fel és hűlne le utána rendszeresen, menne a mosogatása, stb. A hőt bírná a rasztó, de lehet, hoyg a ragasztó és edény közötti kapcsolat nem maradna meg hosszan ha ezt főzéshez használnád.

Az sem mellékes szempont, hogy MI kerülne bele a vízbe amikor a ragasztóval együtt melegítenéd az edényedet. Az ilyen ragasztók nem egyszerű összetételűek, nem véletlenül van ez leírva: "Használható közlekedési eszközök kipufogórendszerének javítására, valamint az építőiparban égésterméket vezető samot-, kerámia- és fém vezetékek javítására és tömítésére." Olyan helyekre javasolják ahol nem számít az esetleg belőle kioldódó anyag. ha nem lenne vele gond akkor vízvezetékekhez is ajánlanák.

2024. febr. 4. 11:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Remèlem nem ètelt főzől az edènybe, mert arra nem alkalmas akkor. A ragasztók sok mèreganyagot tartalmaznak, ez nem èlelmiszeripari, vagy arra minősített.
2024. febr. 5. 07:07
 7/9 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam, (csak az egyszerűbb példa kedvéért írtam edényt) de javítom, nem edényt hanem 2 fém hengert kell egymáshoz ragasztanom. És nem főzök benne ételt, se nem vizet forralok :D Kicsit bonyolult lenne leírni hogy képzelem el, ezt inkább mutatni lehetne.. de röviden annyi hogy az egyik hengert melegítem a másikhengerben meg hideg víz van, és a kettő között lenne a tömítő ragasztó, hogy bírja a vízet is egyik oldalán és a hőt is a másik oldalán a ragasztás, és zárjon. A ragasztott felületet nem közvetlen éri a hő, de felmelegszik rendesen a henger.
2024. febr. 5. 08:57
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 És mire lenne jó ez az eszköz?
2024. febr. 7. 00:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Najó igazából egy stirling motort építettem videók alapján és ahhoz kellett egy olyan ragasztó ami a hőt is bírja és a vizet is. de nagy sz.r a ragasztó, semmit nem tömít, az jó h hőálló, mondjuk igaz nem arra a célra használtam mint amit írtak róla h kipufugók javitására, na de megépítettem a motort és működik is! :)
2024. márc. 22. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!