Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért szikrázik a fázis és a...

Miért szikrázik a fázis és a nulla vezető?

Figyelt kérdés
kötöttem be a dugaljat és amikor összeérintettem a két nullavezetőt akkor szikrázott, nem nagyot csak éppenhogy. nem vert le semmi biztosítékot meg semmit és teljesen jól működik ha valamit rádugok. a fázis is ugyanúgy szikrázik csak azt 2-3x összeérintettem és abbahagyta. mi lehet ennek az oka? közel 20 éve lett a villany csinálva a házban, nem tudom számít e valamit
2023. dec. 14. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Terhelés volt a vezetéken
2023. dec. 14. 17:40
 2/4 A kérdező kommentje:
értem. akkor ez nem probléma igaz?
2023. dec. 14. 17:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Maga a szikrázás egy terhelt vezetéken ilyenkor nem az, az viszont sokkal nagyobb probléma, hogy úgy szerelgetsz feszültség alatt(!), hogy még erről sincs fogalmad. Például egy dugalj felszerelését vagy cseréjét úgy kezdjük, hogy áramtalanítunk, mert nem vicces dolog az áramütés. Feszültség alatt még a szakemberek is csak külön vizsgával szerelhetnek(fam), indokolt esetben. Egy dugalj felrakása nem az.
2023. dec. 14. 20:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Onmagaban nem problema, a 12V is ivet huz. Ket kerdes merult fel. Miert szerelsz dugaljat feszultseg alatt, es miert van terheles a dugalj aramkoron mikor szereled?

Mikor a fazist osszeerintetted zarodott az aramkor es az azon levo kapacitiv fogyasztok feltoltodtek, ezert nem szikrazott mar a harmadik erintes utan.

2023. dec. 14. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!