Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Jó ez a gipszkarton szerkezet...

Jó ez a gipszkarton szerkezet csempére? Link lennt

Figyelt kérdés

Megfelelő az, hogy a direkt függesztőt a falba bedűbelezett cd profilhoz csavarozom és úgy fogatom meg vele a bordákat? Lásd a képen:

[link]

Ismerős ajánlotta a praktikát, hogy nem kell annyit dübelezni. Jól jönne, mert ugye panelba át szakad a fal minden dübel után.

Szerintetek megfelelő lehet így rögzíteni, nem szakad ki a csavar a cd profilból? Vagy a falhoz kellene rögzíteni a direktfüggesztőt?

Tanulom a gipszkartonos szakmát, egyébként burkoló vagyok, csak a kartonos persze cs*szett jönni.

Majdnem mennyezetig lesz csempe.

2023. dec. 3. 17:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Ilyen hülyeséget még nem láttam.

Vagy 20 cm elvész, és kétszer annyi profilt használtál mint kellene.

2023. dec. 3. 20:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, jó így a hely és minden egyéb de megtudnád válaszolni a kérdést?
2023. dec. 3. 21:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Ahogy számolom épp annyi dübellel van rögzítve a falhoz rögzített profil, mint ahány direktfüggesztő van! :D Szóval egy lyukkal sem fúrt így kevesebbet! Ez így egy zagyvaság!!!

Mi történt itt egyáltalán, nem is értem? Ha egy előtétfal épül és ennyivel a fal elé, mi a bús f...ért vannak berakva a CD profilok ilyen iránnyal? Teljesen felesleges duplán CD profilozni. Az aljzatra és a mennyezetre fel kell fúrni egy-egy UW profilt (erre alátétszalagot ragasztasz)! Ebbe beleállítod (nem CD) CW profilokat, amiket esetleg opelcsavarral rögzítesz az UW profilhoz és hogy megkönnyítsd a helyzeted a profilok közepét feljelölöd a mennyezetre és az aljzatra egyaránt. Erre mehet a karton! A karton is merevíteni fogja az egész szerkezetet. Ilyen helyen érdemes duplán kartonozni, legalább a külső karton legyen impregnált, majd ha felkerült a karton, még ha csempézve is lesz, érdemes hézagolni, és azért is érdemes, mert érdemes felkenni folyékony fóliával!

Hogy ilyen őrültséget csinált, csak azt tudom elképzelni, hogy az aljzat jelenleg fel van verve, de nem bírt magával és Ő már kartonozni akart okvetlen, más magyarázatot nem tudok elképzelni erre!

2023. dec. 4. 09:49
 4/6 A kérdező kommentje:

A direktfuggesztőt nem két helyen kell bedubelezni a falhoz?

Akkor miért lenne több luk? Áram vezeték megy ezért gondoltam hogy 6 luk helyett 3mat furok (cd bedubelezve) de mindegy. Nem vagyok kartonos, de legalább függő és sík lesz :D

Nem fog leszakadni ez így ez a kérdésem továbbra is?

2023. dec. 4. 12:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Leszakadni nem fog, de ez így kókány és a fele felesleges. Csináld úgy, ahogy írtam és akkor egyetlen egy lyukat nem kell fúrnod abba a falba, amit nem szívesen fúrnál meg! Direktfüggesztőt függőleges szerkezetnél felesleges két csavarral rögzíteni! Mennyezeten kell okvetlen kettővel rögzíteni!
2023. dec. 4. 12:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Legközelebb, ha lesz ilyen majd úgy csinálom ezt már nem bontanám vissza :D
2023. dec. 4. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!