Milyen láncfűrészt vegyek ?
Figyelt kérdés
Üdv. Láncfűrész vásárlás előtt állok. Ebben szeretnék segítséget, tanácsot, véleményt, ötletet kéni. A fűrész leginkább tűzifa kuglizásra lesz használva. Évente kb. 10-12 m3, ezenkívül néha gallyazás, kis ház körüli munkák, egy-egy fa kivágása (gyümölcsfák). 150000 Ft-ig szánnék rá. Amiket eddig nézegettem EFCO MTH 5600, Oleo-Mac GSH560, Oleo-Mac GS411, Husqvarna 135 Mark II, Husqvarna 435 II,Stihl MS181, Stihl MS211.
Nehéz dönteni, főleg tapasztalat és szakértelem nélkül. Ebben kérnék segítséget, bármilyen egyéb ötletet, típust is szívesen meghallgatok.
Előre is köszönettel.
2023. nov. 21. 21:15
11/14 anonim válasza:
A mai fűrészekre már nem lehet elmondani hogy híba nélküliek.Az újitások nem tesznek jót nekik.Bizony én is szidom azt,aki az első modernizált Husqvárnát az országba behozta .
12/14 anonim válasza:
Én őszintén megmondom, hogy én is hasonló célra vettem eredetileg egy Stihl-t, de azt leszámítva, hogy nincs vele gond, elképesztő macera az élezés, olajzás, tárolás és kisebb hibák javítása, amik persze mindig akkor jönnek elő, amikor be van tervezve a munka. Szerintem láncfűrészt az vegyen, akinek ez a munkája, mert alkalmi munkára nem éri meg.
13/14 anonim válasza:
Régebben húsz éve vettem egy partner 352-es kisgépet. Ez olyan husqvarna 135 szint, valamivel jobb is talán mert 1.4Kw-os. Ez teljesen kiszolgál a mai napig de két nagy gondom volt vele hogy vettem mellé egy másikat hogy rövid a vezető és sok lánckenőolajat fogyaszt mert állandó fix olajzású, tehát jön a drága olaj alapjárat alatt is. Nem akartam sokat költeni ezért nemrég vettem a Lidl-be egy parkside benzinest. Tulajdonképpen ez egy kínai láncfűrész valamelyest jobb minőségben. Egyelőre elégedett vagyok, teszi a dolgát és gazdaságos de a kis gépet is használom mellette kisebb munkákra mert könnyebb gép sokkal.
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
2023. dec. 14. 08:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!