Honnan tudjam, hogy nem-e fut vezeték a mennyezetben (fúrni szeretnék?)
Gipszkartonból van a mennyezet, és ide az ablak felé (lásd a képen) [link]
szeretnék felrakni függönykarnist. A mennyezetbe fúrnék bele, csak nem tudom, nem-e fut-e ott vezeték (mondjuk a mennyezeti lámpának a vezetéke?)
Ezt honnan tudhatnám meg?
A gipszkarton nem fogja megtartani a karnist, mindenképpen a felette levő téglába vagy másba kell belefúrnod, tehát meg kell bontanod ott a gipszkartont mindenképpen. Akkor meg látod.
Amúgy más esetekben a vezeték az villanykapcsoló irányába megy a mennyezeten a lámpáig vagy ha van riasztó az ablakon akkor oda - ennek viszont nincs ilyen megkötése.
Lehet venni berendezést ami a falban meg tudja mutatni a vezetékek helyét. Én egy ilyesmi egyszerűt vettem, de az nem igazán funkcionált jól a villanykapcsoló közvetlen közelében sem, szerintem érdemes egy kicsit jobbat megvenni.
"Ezt honnan tudhatnám meg?"
Utólag.
Már mitől ne lehetne gipszkartonra karnist tenni???
A gipszkarton felett maximum kábel futhat! A kábelt nem fogod tudni elfúrni mert elugrik a fúró elől, előbb elnyomja a fúrószár valamelyik irányba, mint hogy abban sérülést okozna! De egy gipszkartonra karnist két féle módszerrel tudsz rögzíteni, vagy szárnyas gipszkartontiplit alkalmazol vagy Molly dübelt alkalmazol, mindkét esetben csak a gipszkartont kell átböknöd, ezt meglehet tenni akár egy vastag csavarhúzóval is, egy kb. olyan vastaggal, mint a tipli vastagsága. Szóval nagy fúrásról esetedben nem lehet beszélni, épp hogy a kartont kell átböknöd, átfúrnod! Én egyébként karnishoz inkább a molly dübelt javasolnám! Ha esetleg épp olyan helyre esik a furat, ahol van tartó, ott szimplán gipszkarton csavarral kell rögzíteni ha fa a szerkezet, ha fém a szerkezet, ott megteheted azt is, hogy azt átfúrod egy megfelelő méretű fém fúrószárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!