Hány colos ennek a fűtési keringetőszivattyúnak a menetes csatlakozója?
Grundfos UP 15-50x20 type B típúsú (FÉG C21.3-as gázkazánban van jelenleg). Google-ban kerestem, de nagyon ellentmondásos adatokat találtam. Licitálós oldalak linkeit találtam, van a ki 1"-nak, van aki 1 1/4"-nak írja.
Közben megpróbáltam lemérni. Mivel be van építve jelenleg, nem nagyon férek hozzá a tolómérővel.
Megpróbáltam a fölcsavarozott hollandi belső peremét lemérni. Ez nagyon kb. 43mm.
Nekem ez inkább 1 1/2"-nak tűnik. Ez lehetséges? Jó lenne, ha tényleg ennyi lenne, mert akkor másra is fel tudnám használni a gázkazán "elhalálozása" után.
"A csőhöz, ill. a kazánhoz csatlakozó menet van többféle méretben is, de a szivattyúhoz csak egyféle!"
Ebben biztos vagy?
Akkor nézd meg ezt! [link] Grundfos szivattyúk műszaki adatainál.
Ezek szerint létezik 1", 1 1/4", 1 1/2" és 2"-os szivattyúmenet (és nem a kazánhoz vagy csőhöz csatlakozó hollandi menete, eddig sem arról beszéltem, az számomra lényegtelen).
Nem értem egyesek miből gondolják, hogy a szivattyúhoz akarok hollandit venni. Nem erről van szó. Ha erről lenne, nyilván úgy tettem volna fel a kérdést.
Ennél összetettebb a probléma, amit nem gondolnék, hogy részleteznem kellene azért, hogy megtudjam mi lehet a mérete a képen látható csatlakozónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!