Használtok ilyeneket,vagy ez csak humbuk?
Láttam egy magyar ürgét youtube-on használni olyan csavarhúzót,ami állítható.
2-4-5 newtonnál leracsnizik,így biztos benne hogy jól rátépte elvileg.
Egyáltalán honnan szerzett ilyesmit....
Nem nagyon érthető,hogy mire gondolsz.
Lehet nyomatékkulcs,vagy akkumulátoros csavarbehajtó,vagy valami kézi hagyományos csavarhúzó gagyiracsnival.
Mellesleg sok nem szakértő a villáskulcsot is csavarhúzónak hívja,meg csavarkulcsnak.
Szóval mit láttál abban a videóban?
Szerintem állítható nyomatékkulcsra gondol a kérdező, mint ez: [link]
Nem használok ilyet, de pl. bicikliszereléshez, tárcsafék szerelésénél jól jöhet.
Ez nem "jól rátépte" kérdése,hanem vannak olyan szakterületek,főleg a járműszerelési iparban,ahol egyes csavaroknak vannak meghúzási értkeik,pl hengerfej csavarok,stb.Ha a meghúzási értékadat alacsonyabb az sem jó,vagy ha magasabb,az sem.
Akksis csavarbehajtónál pl. akkor alkalmazzák,amikor polikarbonát tetőt rögzítenek,és beállítják mondjuk 3-ra,így hamarabb leracsnizik és nem horpaszja be a polikarbonát táblát(ez csak egy példa,da faiparban is jó túlhúzás ellen).
Csavarhúzóról beszèl a kèrdező.
De van nyomatèk csavarhúzó is.
Van nekem is egy kicsi. Lètezik.
Nyomatékcsavarhúzónak hívják. Olyan alkalmazásokhoz való, jellemzően villamosiparban vagy műszeriparban, ahol relatíve kicsi de pontos meghúzási nyomatékra van szükség. Tized Nm-től 3-4 Nm-ig. Pl. kismegszakító, sorkapocs, gyűjtősín csavarok. Itt nem csak az a fontos, hogy ne legyen laza, hanem az is hogy ne legyen túlhúzva a csavar.
A hengerfej csavar, meg úgy az összes csavar az autóban, nem ilyen, más nyomatéktartományba esik. Azokhoz nyomatékkulcs kell, kb. 8Nm-350Nm-ig fordulnak elő névleges meghúzási nyomatékok az autókban. Ekkora tartományban, de még az alsó dekádban sem tudsz csavarhúzóval kifejteni elegendő nyomatékot, ezért nem jó a nyomatékcsavarhúzó, nem is készítenek ekkorákat.
Az akkus csavarbehajtók és az ütvecsavarozók nem pontosak, az ismétlési képességeik elég vackok és nincsenek nyomatékra kalibrálva, sem beállítva. Csak nyomatékhatároló fokozatok vannak rajtuk, ami arra szolgál hogy valamekkora (számszerűen nem ismert, empirikus úton következtetett) nyomatéktartományból ne essen ki a meghúzás, így nem húzod túl vele a csavarokat.
Persze léteznek elektromos nyomatékkulcsok is, talán azok a legpontosabbak, de az borzasztó drága. Elektromos nyomatékcsavarhúzó is létezik, ami szintén nem olcsó, ellenben kényelmes és gyorsan lehet vele haladni.
A csőkulcs pedig megint egy másik dolog.
#5 Az a Wera ku_a jó cucc, vezérlés építésnél nagyon hasznos tud lenni.
youtube.com/shorts/WaaKaf7T0Tg?si=NOFJx_7Mw7sD9A0X
Ilyesmik.
Igen,itt jó lenne.
Nekem is meg kell húzni rendesen fi reléknél,kismegszakítóknál,stb.
Nekem csak azért kéne,hogy tudjam hogy na ez kész és nem kell jobban tépni.
Utólag persze ráhúznék mindenre egy kicsit.
Minden gyártó más,a menet megszakítása az pedig baj.
Behajtón is be lehet állítani de na,nem tudom hol lehet ilyesmihez kapni.
Olyat láttam valahol,nem tudom már hol ami olyan mint egy racsnis kulcs.
Csavarhúzó,abból a szempontból hasonlít a racsnis kulcsra,hogy van rajta egy fel-le mozdítható pöcök,és oldalt meg van írva hogy hány nm.
De ez csak 1.2nm-ig jó.
Mi kerül rajta ennyibe???
Van olyan kis semmike kis sorkapocs hogy 2nm.
Arra már nem jó ennyi pénzért?
Tehát vagy 2 vagy 4,nincs más opció mi?
Kell akkor egy ilyen.
Jó lenne lakáselosztóhoz pl.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!