Mennyi időbe telik falra szerelni két lámpát annak, aki ért ehhez ?
Egyszer már csináltam ilyet de ott csak egy lámpa volt. Én nekem a közelben volt egy konnektor így akkor úgy oldottam meg hogy a lámpatestből kivezettem egy kábelt tettem rá villásdugót hogy betudjam dugni a konnektorba és akkor az úgy szépen világítani fog. Persze olyat vettem amibe volt egy kapcsoló építve így nem kellett kínlódnom azzal hogy bekábelezzem falon belül,m elvezessem a kötődobozig meg kapcsolót kreáljak a falra. Persze nem így van már akkor csak azért csináltam így ideiglenesen mert tervbe volt véve más project későbbre és nem akartam felesleges munkát sem.
Maga a lámpatest bekábelezése meg felszerelése a falra nekem 30 percet vett igénybe de ebből 10-15 perc azzal ment el hogy kimentem fúróért a műhelybe meg fúrószárat kerestem, meg persze előkészültem erre az egészre, tehát maga a munka kb 20 perc.
Egy igazi szaki férfi azt mondja 5 perc.
Aztán jön a cumi... kiderül, hogy gipszkarton. Alarra meg elfúrta a vezetéket, meg a vízcsövet is... úgyhogy 3 nap lesz belőle.
Már leírták hogy működik ha ott nincs eleve konnektor vagy vezeték kiépítve.
Arra figyelj, hogy ez két szakma munkája. A villanyszerelő csak a vezetékezést fogja megcsinálni, utána kell neked egy burkoló is aki helyrehozza a falat és nem csak a vezeték mentén, hanem az egészet, ha nem akarod, hogy látsszon utána a vésés helye. Vagy elvezetitek a vezetéket a falon kívül egy kábelcsatornában, akkor csak ott kell kicsit megbontani ahol már van egy konnektor vagy kapcsoló és onnan a falon kívül kell vinni a vezetéket. De ehhez szakember kell mindenképpen vagy aki ért hozzá legalább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!