Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyi időbe telik falra...

Mennyi időbe telik falra szerelni két lámpát annak, aki ért ehhez ?

Figyelt kérdés

2023. szept. 2. 06:58
1 2
 1/15 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nem mindegy ott van e az áram. Ha igen negyed óra per lámpa kb
2023. szept. 2. 07:06
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Összesen 20 perc.
2023. szept. 2. 07:27
 3/15 A kérdező kommentje:
1-es és ha nincs ?
2023. szept. 2. 07:34
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
Nem 1-es vagyok, de ha nincs ott áram, akkor attól függ hol van. Végig kell vésni a falat két különböző lámpához, esetleg ezeknek külön kapcsoló is kell. Becsövezni, vezetéket fűzni, kijavítani a falat, festeni, aztán 20-30 perc a két lámpát felcsavarozni, bekötni.
2023. szept. 2. 08:02
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a feladat nincs részegységekre bontva, ezért a pontos ráfordítási idő nem meghatározható.
2023. szept. 2. 08:51
 6/15 anonim ***** válasza:

Egyszer már csináltam ilyet de ott csak egy lámpa volt. Én nekem a közelben volt egy konnektor így akkor úgy oldottam meg hogy a lámpatestből kivezettem egy kábelt tettem rá villásdugót hogy betudjam dugni a konnektorba és akkor az úgy szépen világítani fog. Persze olyat vettem amibe volt egy kapcsoló építve így nem kellett kínlódnom azzal hogy bekábelezzem falon belül,m elvezessem a kötődobozig meg kapcsolót kreáljak a falra. Persze nem így van már akkor csak azért csináltam így ideiglenesen mert tervbe volt véve más project későbbre és nem akartam felesleges munkát sem.

Maga a lámpatest bekábelezése meg felszerelése a falra nekem 30 percet vett igénybe de ebből 10-15 perc azzal ment el hogy kimentem fúróért a műhelybe meg fúrószárat kerestem, meg persze előkészültem erre az egészre, tehát maga a munka kb 20 perc.

2023. szept. 2. 10:01
 7/15 anonim ***** válasza:

Egy igazi szaki férfi azt mondja 5 perc.

Aztán jön a cumi... kiderül, hogy gipszkarton. Alarra meg elfúrta a vezetéket, meg a vízcsövet is... úgyhogy 3 nap lesz belőle.

2023. szept. 2. 10:50
 8/15 anonim ***** válasza:

Már leírták hogy működik ha ott nincs eleve konnektor vagy vezeték kiépítve.

Arra figyelj, hogy ez két szakma munkája. A villanyszerelő csak a vezetékezést fogja megcsinálni, utána kell neked egy burkoló is aki helyrehozza a falat és nem csak a vezeték mentén, hanem az egészet, ha nem akarod, hogy látsszon utána a vésés helye. Vagy elvezetitek a vezetéket a falon kívül egy kábelcsatornában, akkor csak ott kell kicsit megbontani ahol már van egy konnektor vagy kapcsoló és onnan a falon kívül kell vinni a vezetéket. De ehhez szakember kell mindenképpen vagy aki ért hozzá legalább.

2023. szept. 2. 10:50
 9/15 A kérdező kommentje:
Itt nem kellett semmit vésni, fúrni. Fel kellett szerelni. Miért vett igénybe több órát , majdnem hatot ?
2023. szept. 2. 13:39
 10/15 mindentudó99 ***** válasza:
Atz kérdezted mi van ha nincs ott áram. Most meg te magad írod hogy nem kelkett vésni meg hasonlók. Nehéz elmenni a kérdéseden így. A válaszbugyan az ha ott a vezeték és aram 15 perc per làmpa. Tudod egyáltalán mit kellett pontosan csinàlni ha igen leírhatnád. Mert két lámoa felrakását nem lehet 6 óràn át csinálni
2023. szept. 2. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!