Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kétütemű láncfűrésznek sem...

Kétütemű láncfűrésznek sem tesz jót ez a meleg időjárás?

Figyelt kérdés

Még eléggé új Stihl láncfűrész, össz-vissz kb 5 percet járt mióta kikerült a gyárból. Tökéletesen működött eddig, viszont kb 2-3 hete egyáltalán nem volt használva, 100-as benzinből készült megfelelő 1:50-es keverékkel lett eltéve. Ma ismét elővettem, biztos ami biztos alapon öntöttem még egy csipetnyi olajat az 1 liter keverékbe. Mire ki értem vele a tanyára (kocsiban ide-oda rázkódott) szerintem megszívta magát mert nem akart indulni. Gyertya ki, kicsit meghúzkodtam, pár perc múlva gyertya be majd pöccre indult. Legelső egy-két gázadásra mintha nem lett volna olyan jó a gázreakciója mint korábban, de aztán simán tudtam vele darabolni a fát. Leállítottam majd ismét nem indult, vagyis beindult de kb 1 másodperc járás után leállt. Úgy is elegem lett a munkából a mai napra így nem is próbáltam azóta hogy megint megszívhatta-e magát vagy mi. Pont arra járt a telekszomszéd, szerinte ilyen 35-38 fokban nem is nagyon ajánlott használni mert a gépnek sem tesz jót.

Ez mennyire igaz, hogy ilyen hőmérsékleten már nem nagyon szabadna a gépet üzemeltetni? Illetve egy láncfűrész mitől szívja meg magát? Annyira nem nagyon értek a gépekhez.

2023. aug. 25. 21:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Ne hagyj benne soha benzint ha több napra rá sem nézel. Valamint kell bele az az 1:40 mert az is csak egy kínai stihl, közel sincs nincs olyan jó mint a német.
2023. szept. 24. 05:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!