Miért hívják sokan a sarokcsiszolót Flex-nek?
11#
Ezek a dolog az emberi jellemvonásokból adódnak, és az ország nagyon nagy része flexnek hívja, meg így is fogja nevezni továbbra is. Ezt nem lehet kiírtani a köztudatból.
FFF szabály? ford, fiat, francia autót soha.
BMW-ek bunkók és/vagy felesleges az index rá.
Könnyűszerkezetes házak semmire nem jó vackok, ez meg azért van, mert 2008-ig nem szábályozták itthon a szerkezetüket, ezért a 2008 előttiek nagyon nagy része bontásra való kuszlik, persze akadnak kivételek. 2012-től pedig nagyon szigorú előírásaik vannak. 2012-től nem tesz különbséget a bank egy téglaházhoz képest. Valószínűleg ez sem fog kimenni már a köztudatból.
"Hurrá, valaki márkát épített a névre. Ennyi erővel én is felhúzok egy márkát és onnantól mindenki tudja, hogy én találtam fel. Remélem érződik mi a gond"
A gond ott van, hogy fordítva gondolkozol. A cég márkaneve az, ami rajta ragadt az általuk gyártott szerszámon. Nálunk a steinheimi Flex-Elektrowerzeuge GmbH által gyártott sarokcsiszolók kerültek először forgalmazásra, és ezeket hívták sokan simán flexnek. Az elnevezés pedig rajta ragadt a szerszámon, annak ellenére hogy azóta már jó pár gyártó termékeként elérhető.
A helyes válasz megszületett. Még egy példa:
Mifelénk régen minden mezőgazdasági traktort "zetor"-nak hívtak.
"hülye megnevezesnek tartom de mindegy. Mitől sarok?"
Attól, hogy a géptest és a korong tengelye 90 fokos szögben áll egymáshoz képest. Van "egyenescsiszoló" is, ahol ezek tengelye egybe esik. Az így néz ki:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!