Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Radiátor tartó lábként működő...

Radiátor tartó lábként működő lehet vagyis funkcionálhat egy Talpas oszloptartó láb?

Figyelt kérdés

Van egy 120x90 cm-es három soros (33k) radiátorom, aminek már az önsúlya is olyan nehéz,hát még ha a víz is belekerül, hogy falra akasztani nem akarom.

Tudom, hogy lehet kapni hozzá spéci erre a célra kifejlesztett radiátor tartó lábakat, ami nyilván a legjobb megoldás, de nekem most költséghatékonyabb megoldást kell.

Arra gondoltam, hogy vannak ezek a talpas (betonba csavarozható) oszloptartó lábak, ebből vennék kettőt és ezekre ültetném rá a radiátort plusz az akasztó füleinél fogva rögzíteteném a falhoz, hogy ne billegjen ide-oda.

kommentben linkelek fotót a lábról amikre gondoltam.

Barkácsolós, innovatív gondolkodású válászokat szere tnék. Akár pro és kontra is lehet mellette vagy ellene. Elsősorban ezt preferálnám az olcsósága miatt. (a szépség sokadlagos szempont jelen helyzetekben)

2023. aug. 15. 10:26
 1/6 A kérdező kommentje:
2023. aug. 15. 10:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Bármit alátehetsz ami megtartja, meg egy fakocka is :) Nekem simán csak felvannak akasztva a falra.
2023. aug. 15. 10:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez nem túl "költséghatékony".

Viszont ha aláteszel néhány féltéglát az akár ingyenesen is megoldja a pénzhiányt.

2023. aug. 15. 10:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem egy normalis oszloptarto kb annyiba kerul mint 1 radiator lab.

En a problemasabb gyerekemnel felakasztottam a falra es tettem ala labat is. Igaz csak 2 soros es kisebb.

2023. aug. 15. 10:41
 5/6 A kérdező kommentje:
Ez az oszloptartó 2400 Ft amit linkeltem. A láb 12 ezer.
2023. aug. 15. 10:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Ezeket a radiátorokat is felakasztják a falra. Hol az akadály? Válaszfal vagy vályog, vagy miért nem bízol benne? Még ha az is, akkor is megteheted, hogy a tartókonzollal az aljzatra terhelsz, csak meg kell hosszabbítani a konzolt, hogy érjen le a földre, esetleg ott még 90 fokban meghajtani az anyagot és lecsavarozni, ekkor a falba fúrt tartócsavarokról a nyíróirányú terhelés tulajdonképpen lekerül, húzóirányú terhelés meg eleve alig van és e mégiscsak lényegesen esztétikusabb (meglátásom szerint), mint egy ilyen oszloptartó láb! Ha a fal minősége okán van benned aggodalom, akkor átmenő csavar (menetesszár+anya). OK, a túloldalon, hogy eltudd süllyeszteni, az igényel némi javítási munkát, de nem gondolnám, hogy ez egy vállalhatatlan dolog, egy 5 kilós gipsz nem drága... Azt is vedd egyébként figyelembe, hogy ezekre a csavarokra nyíróirányú terhelés kerül jórészt, nem húzóirányú terhelés, szóval nem úgy kell elképzelned, hogy az a csavar, ami tartaná a radiátort, azt kvázi akkora erővel húzza ki a falból a radiátor, amekkora annak tömege!!! Mindenesetre ha leterhelsz az aljzatra, az tutibiztos, és (én ugyan nem b....kodnék vele ennyit, mert felesleges, de) ezt megteheted úgy is, hogy a tartókonzolt meghosszabbítod... laposvas, L alakban meghajtva, arra rácsavarod a tartókat, majd laposvasat nekicsavarod a falnak és akár le is csavarhatod az aljzatra is.
2023. aug. 15. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!