Porbeles géppel lehet karosszeriat hegeszteni?
Figyelt kérdés
Most elméletben vegyünk példának egy régi japan autót 1,5-os lemezzel kb,és (fiktív!) Rohadas mentes. Tudom,ilyen régi japan auto nincs. Tehát egy egészséges 1,5-es lemezt tudok javítani,karosszeriazni porbeles hegesztovel? Van segítség,ő azt mondja meg lehet csinálni,de kell ő oda,hogy szép legyen.2023. aug. 9. 14:35
1/5 anonim válasza:
Lehet,de szerintem macerás, bár én csak hobbi szinten tudok hegeszteni, viszont van egy Iweld Gotilla 185-ös gépem, és az a tapasztalatom, hogy porbelessel az ilyen vékony lemezt én mindig átégettem, akármennyire levettem az áramerősséget,védőgázzal meg nem. Ez mellett meg a porbeles rettentően fröcsög, szóval nemárt takarni a fényezett részeket. Viszont szerintem az ilyen Lidl-ös gépek felejtősek, vagy normális gépet vegyél vagy semmilyent.
2/5 anonim válasza:
Valószínűleg át fogod égetni.
Viszont kidobott mikróból fillérekért tudsz készíteni ponthegesztőt, aminek a segítségével hozzátudsz hegeszteni egészséges lemezt.
Ez persze csak egy ötlet, ha mindenképpen te szeretnéd megcsinálni.
Amúgy létezik még a karosszéria javítása ragasztással is.
https://www.youtube.com/results?search_query=ponthegeszt%C5%..
3/5 anonim válasza:
Lehet,de nagy gyakorlatot.és ügyességet igényel. Egyébként nem 1,5 mm-es lemezgől készültek régen sem a karosszériák,max.1 mm-essel a régi orosz szgk.-k Fordított polaritással nem túlzottan fröcsög a porbeles sem. Abban igaza van az elsőnek,bóvlit ne vegyél! Nekem MASTRO MIG 3300-as multi gépem van,hegesztek védőgázzal,de szabadban jobb a porbeles. Jó időben inkább kinnt dolgozom. Ja,és a porbeles varrat erősebb,és kevesebb utómunkát hagy.
4/5 anonim válasza:
Én egy iweld 153assal szoktam karosszériát hegesztgetni,az alap 0.9mmes huzal helyett szereztem bele 0.8as huzalt ,azzal már az 1milis lemezt is gond nélkül lehet pöttyözgetni
5/5 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm mindenkinek a segítséget!
2023. aug. 10. 22:55
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!