Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ez milyen wc tartály töltőszel...

Ez milyen wc tartály töltőszelep lehet? (képek lent)

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek, hogy ki tudjam cserélni ezt a szelepet, nem találok ehhez hasonlót. Sajnos túltölt a wc tartály, ezért gyakran folyik. Gondolom el van vízkövesedve, ez látszik a képeken is (albérlet, nemrég költöztem, akkor még nem volt ilyen probléma). Külső tartályról van szó, nagyon hasonlít a dömötör tartályhoz, de ha rákeresek, akkor a belső alkatrészek nem hasonlítanak ehhez, szóval fogalmam sincs, hogy milyet kéne venni, vagy hogy kéne megjavítani. Nehezen hozzáférhető amúgy a tartály, mert magasan van, a létrát meg nem tudom odatenné a wc csésze miatt, még az is megoldásra vár, de egyelőre a szelep típusát kéne megtudni. Jaj, és az a zacskóval, vagy műanyag dologgal betömött nyílásból is folyik a víz ha lehúzom, azt sem értem miért van az úgy "sufnituninggal" betömve.

Képek:

[link]

[link]

Köszi, ha segítetek, én nagyon nem értek ezekhez.

2023. júl. 29. 13:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Én személy szerint az egész tartályt kicseréltetném, ha rá lehet beszélni a főbérlőt, mert ahogy kinéz, lehet hogy egy hónap múlva a leeresztő szeleppel is lesz valami gond, vagy esetleg letörik a lehúzókar - ismerjük a Murphy-törvényét.

Egy komplett Dömötör tartály 8-10 ezer forint plusz a szerelés díja, szerintem jobban megéri a teljes csere, mint szerezni valami univerzális töltőszelepet, ami vagy jó oda vagy nem, de ha jó is, még mindig ott lóg a levegőben a többi alkatrész bekrepálása.

2023. júl. 29. 14:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem közönséges Dömötör.
2023. júl. 29. 14:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Higiénia márkájú, már rég nem kapni. Érdemes helyette venni egy Dömötört vagy egy Geberit AP112-t.
2023. aug. 23. 21:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Domestos zero vizkooldo al fel vagy 3/4 ora alatt lejon a vizko es ugy mukodik mintha uj lenne!!! Ki ne csereld!!
2023. szept. 29. 06:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Soha nem megy to kee csak vizkoteleniteni kell!! Filleres az alkatresz es csikott szemmel javitod!! Az ujakat mar csak ugy lehet kiszerelni az alkatresz belole,h leveszed az egesz tartalyt.
2023. szept. 29. 06:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!