Ez milyen wc tartály töltőszelep lehet? (képek lent)
Kérlek segítsetek, hogy ki tudjam cserélni ezt a szelepet, nem találok ehhez hasonlót. Sajnos túltölt a wc tartály, ezért gyakran folyik. Gondolom el van vízkövesedve, ez látszik a képeken is (albérlet, nemrég költöztem, akkor még nem volt ilyen probléma). Külső tartályról van szó, nagyon hasonlít a dömötör tartályhoz, de ha rákeresek, akkor a belső alkatrészek nem hasonlítanak ehhez, szóval fogalmam sincs, hogy milyet kéne venni, vagy hogy kéne megjavítani. Nehezen hozzáférhető amúgy a tartály, mert magasan van, a létrát meg nem tudom odatenné a wc csésze miatt, még az is megoldásra vár, de egyelőre a szelep típusát kéne megtudni. Jaj, és az a zacskóval, vagy műanyag dologgal betömött nyílásból is folyik a víz ha lehúzom, azt sem értem miért van az úgy "sufnituninggal" betömve.
Képek:
Köszi, ha segítetek, én nagyon nem értek ezekhez.
Én személy szerint az egész tartályt kicseréltetném, ha rá lehet beszélni a főbérlőt, mert ahogy kinéz, lehet hogy egy hónap múlva a leeresztő szeleppel is lesz valami gond, vagy esetleg letörik a lehúzókar - ismerjük a Murphy-törvényét.
Egy komplett Dömötör tartály 8-10 ezer forint plusz a szerelés díja, szerintem jobban megéri a teljes csere, mint szerezni valami univerzális töltőszelepet, ami vagy jó oda vagy nem, de ha jó is, még mindig ott lóg a levegőben a többi alkatrész bekrepálása.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!