Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hangszigetelésre szivacsnál...

Hangszigetelésre szivacsnál tudtok jobb olcsó anyagot? Ajtón lévő kivágáshoz ltp-i lakásban.

Figyelt kérdés
Elsősorban a wc-ajtóba kéne, bár a többin is gondolkodom. Nem értem, mi ez a hülye rács alul, tudtommal nem kötelező sehol gáztűzhely esetén sem. Csak arra jó, hogy minden kihallatszódjon. WC esetén majd egy ideig résnyire nyitva hagyom az ajtót, hogy szellőzzön. Tehát gondoltam, veszek egy pár mosogatószivacsot, mert barkácsbolt nincs a közelben.

2023. júl. 20. 16:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyilván a szellőzés miatt van ott a nyílás. Én pl. kifejezetten jó ötletnek tartom, mikor megy a házközponti elszívás, szinte egyáltalán nem jut ki szag, sem pára (a fürdőből) a lakás többi részébe. Ha neked nem jó, tömd be. A szivacs nem hangszigetelő anyag, esetleg csillapításra szokták használni, bizonyos körülmények között. A leghatákonyabb az, ha méretre vágsz egy darab deszkát és behelyezet/beragasztod a nyílásba.
2023. júl. 20. 20:16
 2/4 anonim ***** válasza:
A szivacsnál hatékonyabb a nikecel.A deszkánál is jobb mert nem szívja magába a nedvességet.Nem írtad mekkora darabot szeretnél lefedni.Létezik különböző vastagságú nikecel,épitkezéseknél van kimaradt darabok.Ha ügyes vagy és nem restelled magad akkor kérj bátran a melosoktól és már rendben is van.A nikecel darabot kinyomópasztával tudod tökéletesen rögziteni és hang és hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik.
2023. aug. 11. 20:17
 3/4 A kérdező kommentje:
Kb. 30 x 10 cm, köszönöm a válaszokat.
2023. aug. 11. 20:28
 4/4 anonim ***** válasza:
A ruhak is jol szigetelnek! Tapadztalat!!
2023. szept. 29. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!