Szerszámokról mivel szedjem le a rozsdát? Mibe áztassam?
Figyelt kérdés
Van egy csomó dugókulcsom, és villáskulcsom ami évek óta áll kint a sufniban, és némelyik kicsit rozsdás lett. Milyen megoldást javasoltok? Mibe tudnám áztatni és mennyi ideig kell várni vele? Ecet? coca cola :D?
Előre is köszönöm a segítséget.
#Szerszámok rozsdaoldás
2023. júl. 16. 20:43
1/6 anonim válasza:
A kóla jó rozsdamaró a benne lévő foszforsav miatt. Bármilyen kóla jó, nemcsak a Coca.
2/6 anonim válasza:
3/6 A kérdező kommentje:
2/ köszi de olyan megoldást szeretnék ami az otthoni háztartásban is megtalálható. Tudom, hogy vannak rozsda oldó szerek, de nem akarok kiadni 5000 forintot 3-4 liter anyagért. Ezért raktam fel ide a kérdést, hogy van-e valami otthoni praktika. Vizkőoldó?
2023. júl. 16. 21:14
4/6 anonim válasza:
#3: Ennél olcsóbbat nem találsz, van 0,5 l-esben is és nem kell beáztatni, elég beecsetelni, tehát nem kell sok.
5/6 anonim válasza:
"van-e valami otthoni praktika"
El nem tudom képzelni miért tart szerszámokat az, aki "házi praktikákkal" foglalkozik. Hiszen egy hajcsattal és egy fogpiszkálóval megszerelhető minden IS. Ugyanígy működik a "házi praktika" is.
6/6 A kérdező kommentje:
Tökéletes megoldás volt a 20%-os ecet. Szép tiszta lett tőle, és csak 400 forintba került az 1 liter.
2023. júl. 25. 11:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!